Německý autoklub vybral ideální auta pro seniory. Hodnotil například pohodlné nastupování či  jednoduchost ovládání
Opel Crossland X. FOTO: pinterest.com

Německý autoklub vybral ideální auta pro seniory. Hodnotil například pohodlné nastupování či jednoduchost ovládání

21. 11. 2020

Co na autě ocení řidiči vyššího věku? Podle německého autoklubu ADAC jsou u seniorů nejdůležitějším kritériem snadné nastupování i vystupování a dobrý výhled do všech stran. Jeho technici vybrali 26 vhodných aut různých značek.

auta
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milan Pondělík
Nechápu jaká věková kategorie vozidla vybírala. A zřejmě od stolu. Takový Nissan Juke je příšerná volba pro seniory. Tyto vozy by měli vybírat senioři. Vyhlašte anketu, ať do ní hlasují opravdoví senioři - aktivní řidiči.
Eva Stoklasová
Také by se mi líbilo, ale vdova a seniorka je špatná kombinace pro koupení. Jistě by se v něm krásně jezdilo...To bych chtěla alespoň vyzkoušet ....
Eva Vršatová
To jsem se nasmála při čtení...a co cena? Reaguju i na příspěvek paní Jarmily. Mám Suzuki Splash. Nové koupené za 180 000.- Je vysoké -báječně se do něj nastupuje, nebouchám hlavou do stropu (jsem veliká), mám výborný výhled. Zadní sedadla mám sklopená - a vozím tam všechno. Obří květináče s aloemi, hlínu a hnůj, dříví - a samozřejmě i nákupy (ale na nákupy zatím jezdím spíš na kole). Vešly se mi (do toho maličkého autíčka) i dva zahrdní 200litrové sudy (Ty tedy byly prázdné). A údržba? Proboha - co to je? V servisu mě vidí pouze při technických prohlídkách. Spotřeba maličká. Pneu neměním - jezdím jenom v létě nebo v zimě v dokonalém počasí - je to takové "zahradní auto". A - vejde se nás tam i 5, vepředu dvoumetrový syn a vzadu snacha s vnučkama.
Jarmila Komberec Jakubcová
V posledních letech dávám přednost japonským vozům se kterými mám ty nejlepší zkušenosti. Nedám dopustit na SUV 4x4 Suzuki. Je trochu vyšší při nastupování, má vyhřívané sedačky a veškerou výbavu včetně navigace. 1 ročně s ním zajedu do servisu kde nechám vše kontrolovat a 2x ročně vyměním pneu a pohoda.
Lenka Kočandrlová
My chudší si můžeme akorát trhnout a být rádi,že kára stará 18 let ještě slouží...Leda,že by zaúřadoval nějaký německý Jéžišek a nadělil nám to pod stromeček jako dárek....
Jana Šenbergerová
Líbí se mi všechna, ale už si nekoupím žádné.
Hana Rypáčková
Mám vybráno , BMW i3 . Teď jen sehnat prachy.. :-)
Dalibor Polanský
Když vidím tu "lidovou"cenu pro důchodce...Mám koloběžku a bohatě mi to stačí. :)
Antonín Nebuželský
Hezký reklamní článek, jen za sebe chci říct, že celý život jsem něčím jezdil a na stará kolena " chodím. Podle příspěvků zde soudím, že nejsem sám. Novou techniku sleduji, ovšem ty nové ceny, nevím... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%