Nelahozeves, šífy na Vltavě. Kresba JZ někdy v 15 letech.
NÁVRATY - pár slov na závěr
22. 11. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
23.11.2020 17:07
Paní Řeřichová i Soňo, obě jste obdaření velkou dávkou empatie a já vám za vaše názory moc děkuji. Možná, že moje Návraty zde působily nejednotně, ale byla to jen část rozsáhlejší práce, která má 250 stran. Část Návratů je i na mých webovkách. Bez své minulosti bychom nebyli tím, čím dnes jsme. Důležité je, se ze své minulosti také poučit. Děkuji nejen vám oběma, ale všem, kteří postupně do mé výpovědi nahlédli.
Daniela Řeřichová
23.11.2020 16:29
Myslím si, že minulost jako nedílná součást naší přítomnosti se promítá do našeho konání a našich hodnot. Já jsem se ve Vašich Návratech dost našla. Nejde jen o jeden ryze individuální lidský osud, ale o niternou výpověď o hledání, ztrátách, vzdoru i naději části naší generace. Cesta tvůrčího procesu zřejmě nebyla jednoduchá. O to větší radost, že jste toto putování časem podstoupil. Děkuji.
Soňa Prachfeldová
23.11.2020 07:55
Užívám si Honzo Tvoje čtení, básnění a díky za ten hezký pocit. Každý jsme tu prý z nějakého důvodu, každý máme svoji roli a až ji splníme, pak se uvidí.
Jana Šenbergerová
22.11.2020 14:45
Dokud jdeme kupředu, pořád je kam se vracet ... Jendo, přeji ještě mnoho cest oběma směry.
Jan Zelenka
22.11.2020 11:30
Děvčata, děkuji, čas však můžeme zastavit pouze ve svých vzpomínkách. V reálu právě ubíhá, jak splašený. Kdo ví, co ještě bude! Ale budu se snažit žít a pracovat jako dřív, jen ty "světlé zítřky" hledat nebudu.
Zuzana Pivcová
22.11.2020 08:45
Ano, u Vašich výpovědí jsem se víc než občas zastavila. Moc Vám přeji, aby toto nebyla reminiscence definitivní, nýbrž abyste s chápavým úsměvem a spokojeností mohl za nějaké roky učinit návrat i k této dnešní době.
Věra Ježková
22.11.2020 08:11
Jendo, tvé Návraty jsou krásné, dojemné i laskavě humorné. Možná si pamatuješ, že knížku jsi mi věnoval. Jak víš, já se do dětství a mládí vracím nerada. Až na fakultě to bylo moc fajn. Souhlasím s tvou myšlenkou, že nezávisle na osudu zůstáváme v nitru stále stejní. Já tedy určitě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA