Japonský ostrov Šikoku v purpurové barvě podzimu
Foto: autorka

Japonský ostrov Šikoku v purpurové barvě podzimu

15. 11. 2020

Země vycházejícího slunce, jak je Japonsko někdy nazýváno, je naší srdeční záležitostí. Tento ostrovní stát jsme navštívili čtyřikrát a nebýt takové dálky, která nás od něj dělí (a navíc současná pandemie), rádi bychom se tam vraceli častěji.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano, myslím že jet do Japonska je pro mně už jen čirá utopie. Tak si aspoň o něm ráda přečtu.
Zuzana Pivcová
Paní Helenko, Vaše cesty jsou pro mě velmi přitažlivé a považuji je za smysluplné, bezmezně Vám je přeji, protože nejste snobští turisté. Přiznám se, že po ZOH v japonském Sapporu počátkem 70. let, to jsem začínala učit na jazykové škole, mě zachvátila touha učit se japonsky. Navíc jsem si tehdy koupila knihu manželské dvojice reportérů, jméno už nevím, s názvem Sto pohledů na Japonsko. Takové cestopisy byly u nás vzácné. Nádhera a samá zajímavost. Ve vědecké knihovně v ČB jsem sehnala učebnici, ovšem pro samouky a pouze v latince, čili jen konverzačka pro letmé dorozumění. Přesto mě to nesmírně zaujalo, i to, jaký to je vůbec typ jazyka, jak se vyjadřují naše pády, věty tázací atd. Pak jsem ale uznala, že je to pro mě neúměrná dřina, kterou nezužitkuji, tak jsem to asi po 10 lekcích vzdala. Děkuji Vám.
Hana Šimková
Jo,jo, trochu vám závidím. Už se bohužel nepodívám nikam i když bych hrozně ráda.
Jaroslav Kolín
Pěkné, moc pěkné!!! Pěkně jsem si zavzpomínal, podruhé se tam už asi nepodívám. :(
Hana Nováková
Děkuji za příblížení z cest po Japonsku. Můj sen: Čína, Indie, Japonsko, doufám že v příštím životě, v tomto bych to už určitě nedala a hlavně, mně vše zajímá, tak bych tam musela být alespoň 3 roky a to zase důchod by mi nestačil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%