Zachováme vzpomínky. Trend, který baví čím dál více lidí. Zkuste naši Pamětnici
Ilustrační foto: pixabay.com

Zachováme vzpomínky. Trend, který baví čím dál více lidí. Zkuste naši Pamětnici

17. 11. 2020

Ve kterém mobilu jsme tu fotku měli? Jé, asi se mi při výměně notebooku ztratily fotografie.Nemáš snímky z výletu do Beskyd, já je asi omylem smazal. Znáte ty věty? Díky moderním technologiím sice pořizujeme tisíce fotek, ale často se nám ve virtuálním prostoru nakonec ztratí.

fotografie vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Pepa Rychlý
Fotky na papíru nelze nahradit, jsou "věčné" a je jedno, jestli černobílé, nebo barevné. Dnes se fotí do mobilu a když mi někdo začne ukazovat "krásné" na mobilu, kterým různě mává, tak mi to nic neříká.
Dana Kolářová
Pamětnice je fajn.
Jana Šenbergerová
To mi připomnělo, že bych konečně také mohla udělat pořádek ve fotkách, které mám sice většinou na jednom místě, ale v různých obálkách, a jak jsem zjistila, často bez data. Obálek jsou desítky, fotek stovky, a času zbývá čím dál tím ...
Dana Puchalská
Já mám ráda stará i novější alba s fotografiemi. Mají svoji poezii.
Zdenka Jírová
Tak já asi patřím mezi ty " pořádnější" a fotky si už od dětství ukládám do různých alb koupených nebo udělané samovýrobou. Před pár lety jsem dostala k Vánocům od vnučky knihu s názvem "Babičko, vyprávěj...", do které zapisuji historky a vlepuji fotky. Slouží to zároveň jako rodokmen, tak jsem i našla ve starých dokumentech rodné listy již mrtvých předků a napsala vše, co o nich vím. Dá to práci, ještě nejsem hotová, ale snad se to povede. Doporučuji si to pořídit, zvláště nyní , kdy jsou už dlouhé zimní večery a navíc stejně nesmíme ven. Budete se u toho bavit celá rodina.
Marie Faldynová
Bezva typ na dlouhé zimní večery! Já mám alba dětí ještě černobílá, fotky vnoučat oceňuji hlavně vytištěné, takže materiál na alba by se našel.
Růžena Kuželková
Udělala jsem totéž vnukovi dostal to k 18-tým narozeninám.Jsou to fotky v období,když byl malý a do jeho plnoletosti.Ještě tam chybí závěrečné taneční,nejsem schopná je nechat vyvolat.Totéž dělám tomu nejmenšímu,tam se zase "skladují" fotografie z našich dovolených.Je to paráda,když je u mě a listujeme v albumech,přitom vzpomínáme co se v tom čase událo.Opatruji to jako "oko v hlavě"protože při stěhování se mi ztratily moje fotky,které se bohužel už nevrátí.
Helenka Vambleki
Nejstaršímu vnukovi bude za 14 dnů 18 let a dostane ode mne dárek - fotoalbum s jeho fotkami od narození do dneška. Dalo mi práci právě na různých fleškách a extermích discích ty fotky dohledat, ale stojí to za to. Moderní technologie pádí kupředu, ale papírová fotka je nenahraditelná. Takhle pořídím album ještě dalším vnoučatům, doufám, že mou piplavou práci ocení :-)
Rostislav Mraček
Fotografie uchovávám v papírové formě v albech, s daty i jmény. Nápad se zvukovým záznamem se mi moc líbí. Nenapadlo by mě to! Už přemýšlím, jak to udělat. Načíst vnukům nějakou knížku? Povídání v nářečí? Díky za ten nápad!
Dana Divišová
Moc si vážím starých fotografií. Je to vzpomínka na nejbližší, kteří už tady s námi dávno nejsou. Naše vzpomínky nám nikdo nemůže vzít. Já mám ještě navíc další poklady. Jsou to korespondence mojí maminky s kamarádem , který byl totálně nasazen někde v Německu, mám dopisy, které psala moje teta babičce v době, kdy se léčila na tuberkulozu, nebyly léky a tak jí musely vzít část plic. Mám dopisy, které psal můj táta jako dítě bez matky v roce 1936 svému otci z ozdravného pobytu , kdy neměl peníze ani na známku. Dopisy mojí maminky se sestrou po roce 1948.. To je pro mne víc než ta fota. Fotky mých dětí jsou seřazeny v krabicích, fota z cest v albech.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%