Ilustrační foto: pixabay.com
Kousek melouna
8. 11. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
13.6.2021 09:53
Tento článek mi, jako spousta jiných, zůstal utajen. Ano i já mám tu chuť sladkou, dobrou, jedinečnou na jazyku i po těch letech, které jsou dávnou minulostí. Je až s podivem, jak se ta báječná melounová chuť vryla do paměti. A souhlasím Jitko s tebou, nebylo tenkrát jen vše špatné. A netýká se to jenom melounu. Jitko, moudrý článek vznikl z moudrých myšlenek. Hodně dobrých melounů, přeji.
Alena Švancarová
7.6.2021 16:19
Melouny na ulici hromada,většinou každý kupoval celý.Stálo 1 kg 2 slovy 2 kč kilo.Největší dobrota.Banán jsem jedla poprvé někdy ve 12 letech,nechutnal mi,připadal mi mdlý.
Soňa Prachfeldová
10.11.2020 09:30
Krásná vzpomínka, také mám takovou, chodila jsem nakupovat do našeho konzumu a za odměnu jsem si mohla koupit vždy tatranku. Křupavá, voňavá, oříšková, čokoládová, jedinečná chuť.
Rostislav Mraček
9.11.2020 18:04
Ano, melouny byly. Na přelomu srpna a září se vozily ze Žitného ostrova.
Dana Puchalská
9.11.2020 15:37
To není pravda, melouny za komunistů byly. Já v té době vyrůstala....
Dana Procházková
8.11.2020 19:59
Za komunistů melouny nebyly k dostání vůbec, to samé banány, mandarinky a pomeranče jen kubánské, takže jsme jedli jablka a hrušky ze zahrady.
Jitka Chodorová
8.11.2020 18:19
Děkuji moc za všechny komentáře, jak vidím, tak někde melouny byly, někde ne, ale spíše to bude tak, že město mělo větší šanci si závozy objednat. Každopádně melouny byly chutnější, než ty novodobé, nebo je to jen naše představa.
Eva Mužíková
8.11.2020 18:07
Hezká vzpomínka. Já si ale nemohu vzpomenout, jak to bylo s konzumací melounů v mém dětství. Spíš bych řekla, že u nás na vsi je neprodávali.
Zdenka Soukupová
8.11.2020 17:39
Hezká vzpomínka. Taky si to pamatuju. Když jsme čekávali na autobus, kterým jsme jezdili ze školy domů, chodili jsme do prodejny k paní Seidlové. Ta nám taky krájela meloun za korunu. Pak jsme lezli do autobusu celí olepení od šťávy, ale autobusákovi to nevadilo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA