Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Věra Ježková
2.11.2020 18:29
Moc vám děkuji. Ve Štiříně jsem byla jednou; nenapadl mne.
Hana Nováková
2.11.2020 15:47
Věro pokochala jsem se, nikdy jsem zde nebyla. díky za procházku
Pavel Kopřiva
2.11.2020 15:36
Krásný! Připomíná mi méně honosný zámek ve Štiříně, ten je ale obklopen anglickým parkem.
Alena Vávrová
2.11.2020 15:05
Svoji návštěvu zmiňuji v článku Praha je..... Byla jsem tehdy tak ušlá, že jsem na prohlídku dovnitř nešla, jen jsem to zdokumentovala fotograficky jako ty okolo a dala si radši pod kaštany malé pivko. Ale je tam fakt moc krásně. Dík za možnost připomenutí.
Jan Zelenka
2.11.2020 14:46
Krásný příklad symetrické barokní architektury typu court d'honneur s francouzskou zahradou. Byl jsem tam kdysi velmi dávno, kdy zámek i park nebyly v tomto stavu. Fotky máš, Věrko, perfektní. Rád jsem si oživil vzpomínku.
Jitka Hašková
2.11.2020 14:32
Díky za fotky Zámku a zahrady. Vnitřek zámku je opravený a je úžasný. Bývala tam špatná klimatizace a pamatuji si, že jsem tam byla s kamarádkami v 90. letech a rychle jsem si ho proběhla a honem ven, jaká tam bývala zima. Za to teď je tam krásně.
Zuzana Pivcová
2.11.2020 13:32
Naposledy jsme seděly s Marcelou na jedné z laviček, které máš na titulním snímku, to byl nesmělý konec jarní karantény a já jsem pak dala zámek jako FD a napsala, že opuštěný trojský zámek čeká na své návštěvníky. Ráda se dívám na zámek shora od vinice sv. Kláry. Vevnitř jsem byla dvakrát v 90. letech. Poprvé celá šťastná se svou tehdejší krátkou láskou, Angličanem Johnem, 1992 a podruhé o dva roky později s chtivým Němcem a smutnou vzpomínkou na první návštěvu. Na jedné výstavě jsme také zaregistrovaly paní Danu Zátopkovou, to byla ještě čiperná. Díky, Věrko.
Alena Tollarová
2.11.2020 12:29
Pokaždé, když jedu do zoo, tak si říkám, že příště musím vidět Trojský zámek. Ale příště zase jedu do zoo :( Budu to muset co nejdřív napravit, ten zámek je moc krásný.