Ilustrační foto: ingimage.com
Když jsou potomci nevděční. Náhoda nebo chyba při výchově?
31. 10. 2020
Nepomáhají, pořád jen něco očekávají. Jsou nároční, nic jim není dost dobré. To často říkají rodiče o svých dětech a je jedno, jestli jde o děti patnáctileté nebo čtyřicetileté.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Iva Lišková
4.11.2020 13:58
Psychologové mluví o tzv. štafetové pomoci: potomci nám nic nedluží a nic od nich neočekáváme.
Eva Mužíková
3.11.2020 23:43
Jsem ráda že nepatřím k těm, kteří mají ve vztahu s dětmi problémy. Při výchově syna jsem byla důsledná, vychovala jsem z něj správného člověka. Vážíme si jeden druhého, on je mi v mém věku velkou oporou. Nikdy ode mne nepožadoval žádnou finanční pomoc, kterou bych mu na druhé straně v případě potřeby ráda poskytla. Je pracovně hodně vytížený, občas se stane, že některé mé požadavky vůči němu odkládá/ třeba potřebuji vyměnit žárovku v lustru, nebo seřadit programy v TV/. Ale v důležitých případech je jeho pomoc okamžitá....,
Soňa Prachfeldová
2.11.2020 18:15
Většinou dobré základy z rodiny dětem zůstanou i v dospělosti. Ono trochu přísnosti a střídmosti vůbec neuškodí , později jako když to najdou. Není dobře umetat cestičku a jen dávat a dávat. Není to dobré pro obě strany a rodičům se to vymstí , protože když už nemají co dát, je po lásce .
Eva Kopecká
31.10.2020 18:40
Nic není náhoda...všechno je ve výchově. Život, praxe i koukání se kolem mě nejednou přesvědčilo, že čím méně toho dítě dostane, tím více si toho váží. Čím méně mu rodiče projevují lásku, tím víc ji potřebuje a tím víc ji dává druhým. Čím těžší start do života, tím lehčeji zvládá překážky. Čím víc má doma povinností, tím snáz zvládá vlastní domácnost. Katastrofální kombinace je bohatá rodina a jedináček. Doma nemusí nic dělat, má všechno a poněvadž v rodině nemá konkurenta, je mezi dospělými a nejbližšími příbuznými středobodem vesmíru. Výsledek? Umí jen brát a všechno je mu málo. A tu péči neumí oplácet. Pořád totiž čeká na sponzoring, neumí o nic usilovat, dotáhnout cokoli do konce. Nikdy se totiž nemusel snažit. A jestli to rodiče omlouvají, že až dospěje, změní se, nezmění. Až rodiče zestárnou, onemocní, to teprve budou koukat. Nebude se stydět natáhnout ruku ani potom. A bude se hrozně divit, že z důchodů nebude z čeho dávat.
Rostislav Mraček
31.10.2020 18:09
Paní Hofmanová, děkuji. Nahlédl jsem díky vám do situací, jež neznám. Jistě by mi bylo líto, kdybych neměl úctu, lásku a vděk od svých dětí. A přeji všem rodičům, aby nepoznali negativní stavy vámi popsané.
Marie 00000
31.10.2020 17:09
Pokud něco někomu - dítěti - dávám, neočekávám vděk, ani jiné bonusy. Pokud bych očekávala vděk, či cokoliv jiného, tak jde o obchod a ne projev náklonnosti. To by si měla řada lidí uvědomit - a nebyli by zklamáni.
Olga Škopánová
31.10.2020 12:57
I já jsem už párkrát zapřemýšlela, zdali všechny ta starosti a dření okolo dětí byly k něčemu a zdali, kdybych je dala do dětského domova neměla výrazně usnadněný život.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA