Marcela Munzarová. FOTO: archiv společnosti Nano Medical
Místo tablet spolkne pacient strip z nanovláken, uvádí jako příklad vývoje v nanoprůmyslu inovátorka Marcela Munzarová
20. 10. 2020Téměř dva roky před vypuknutím pandemie koronaviru její tým vyvinul materiál, který s 99,9 % účinností zachytává viry a bakterie a nyní se používá k výrobě roušek. Marcela Munzarová, které se říká Nano Lady, je uznávanou osobností nanoprůmyslu v Česku i ve světě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Svatava Páleníková
21.10.2020 14:31
Obdivuje vědce a inoátory, jak dokáží jít za svým cílem a věnovat spoustu času něčemu, co může mít mnohdy negativní výsledek. Ale právě díky takovým lidem jde svět dopředu. Vědecké osobnosti jsou pro mne autority, ne politici, kteří se autoritami snaží být, ale většinou nejsou.
Zuzana Pivcová
20.10.2020 11:58
Je to dobrý článek. Já zase dám na koloidní stříbro, tedy metalické stříbro suspenzované v destilované vodě. Velikost částic je 0, 126 až 10 nanometrů, zatímco velikost virů je od 30 do 300 nanometrů. To znamená, že koloid může pronikat do jádra patogenů a ničit je. V této době ho užívám vnitřně, ale dá se s ním postříkat i rouška. Každý věří něčemu jinému. Myslím ale, že nejdůležitější je, že věří.
Oldřich Čepelka
20.10.2020 11:47
Výborný článek, takové se mají objevovat co nejvíc. Já vždycky čtu bez dechu, co nového se vymyslelo, vynalezlo, vyvinulo, aby se lidi měli líp. Že denně pracují tisíce lidí, vlastně miliony lidí!, na tom, co by mohlo prospět, léky, zdravotnické přístroje, atd.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA