FOTO: autor
Moje první cesta do Prahy
8. 10. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
8.10.2020 16:35
Já jsem byla v Praze poprvé ve čtrnácti letech na výstavě poštovních známek s naším filatelistickým kroužkem. Bydleli jsme na kolejích v Dejvicích. Můj největší zážitek byl vídeňský párek a palačinka se šlehačkou, kterou jsem si tam dopřála. Z památek mi nejvíc utkvěla v mysli Loreta. Od té doby jsem tam byla častokrát, a vždy si najdu něco nového - nezapomenutelného. Moc hezká vzpomínka.
Daniela Řeřichová
8.10.2020 15:53
Moc hezká vzpomínka se všemi detaily a pocity malého kluka, děkuji.
Jan Zelenka
8.10.2020 15:16
My jsme pochopitelně jezdili z Nelahozevsi taky do Prahy. Na Masaryčku to byla hodina. Nákupy v Bílé Labuti, dvě otcovy sestry. Takto jsem poznával Prahu. Od čtrnácti let jsem skoro každou neděli jezdil do Prahy, chodil po Starém městě a Malé straně, dělal si poznámky a vnímal především architekturu. Doma jsem celou rodinu nahnal ke stolu a vyprávěl jsem jim o Praze. Ten zájem o historii a historickou architekturu mě neopustil až do dnešních dnů. Františku, je to pěkná vzpomínka.
Dana Puchalská
8.10.2020 15:16
Františku, vzpomínka na výlet do Prahy napsaný z pohledu malého kluka je krásný. Jak jsem si tak četla, hlavou mi běžely obrázky z města, kde jsem se narodila, žiju a jak to tak vypadá, nikdy ho neopustím. Jednoduše řečeno... Prahu mám ráda.
Zuzana Pivcová
8.10.2020 13:52
Svůj první výlet do Prahy si nepamatuji, protože to mi byly asi 3 roky, mám z něj jen schovaných několik fotek z fotoateliéru, protože do té doby jsem snad neměla až na výjimku žádný snímek. Pak vím, že jsme tam byli na výletě a v Národním na opeře "Hubička". Zato na střední škole, když jsme s Marcelou mohly jezdit v době volna do Prahy k strejdovi, který se znovu oženil a měli 2 byty, tak bylo kde spát. Procházky Prahou a pokaždé nějaké divadelní představení. Na to nezapomenu, ale dnes bych raději z Prahy zmizela.
Naděžda Špásová
8.10.2020 13:45
Františku, to je hezká vzpomínka, hlavně obdivuji vaší paměť. Z dětství si nic hezkého nepamatuju. Prahu jsem si užila až až, studovala jsem tam a pár let pracovala. Taky jsem ještě zažila dřevěné tramvaje. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA