Ilustrační foto: pixabay.com
Můj smysl života
1. 10. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
3.10.2020 17:41
Věro, pojala jsi ten článek systematicky, jak je u tebe obvyklé. Líbí se tvoje úvodní úvaha, výběr různých názorů z literatury i zpestření citáty. Také já se občas nad smyslem života a podobnými otázkami zamýšlím, ale přiznám se, že mi to nedělá nejlíp. Snažím se obvykle takové myšlenky zahnat nějakou činností. Prostě žít, prožívat to hezké, přežít to zlé.
Eva Mužíková
2.10.2020 15:44
O smyslu života jsem nepřemýšlela, beru jej tak jak je. Od útlého mládí až po můj věk současný. Co vím jistě, že jsem vždy, kdy už jsem rozhodovala sama o sobě, se snažila žít tak, abych byla dobrou dcerou, matkou i babičkou. Aby si mne moji blízcí, přátelé a lidé z okolí vážili a abych nikdy nelitovala svých rozhodnutí, která jsem udělala. Ne vždy se vše podařilo, ale určitě jsem se z chyb poučila. Jsem t.zv: " silná v kramflecích" v zcela jiných oborech nežli Ty Věrko, přesto ale Tvé nadšení pro hledání v odborné literatuře chápu. Ale na straně druhé i tomu, co zde napsala Naďa dobře rozumím. Zkrátka, někdo má rád hoky, někdo zase vdolky.. Bertice...
Antonín Nebuželský
2.10.2020 13:23
O smyslu života jsem zatím nepřemýšlel,asi mi to ještě nepřišlo důležité. Nebo mi to není dáno.
Jana Šenbergerová
2.10.2020 13:11
Článek mě přivedl k zamyšlení, přestože jsem to původně neměla v úmyslu. Protože mě smysl života vždycky zajímal, potřebuji si spíš utřídit, k čemu jsem nakonec (zatím) došla.
Jana Petlachová
1.10.2020 20:08
Zajímavý článek, hezky napsaný. Líbí se mi zejména první a poslední odstavec. A také úvodní Senecův citát. Myslím si, že náš současný život navazuje na ty přecházející a určuje, jaký bude ten budoucí. Takže se snažím překonávat nesnáze, které mě potkávají, nejlíp jak umím. A také chci být užitečná a současně si užívat toho času, který mi zbývá. Jak už tady bylo napsáno: Carpe diem!
Věra Ježková
1.10.2020 18:20
Děkuji vám, ráda jsem si přečetla vaše názory. Naďo, napsala jsem to tak, jak to vnímám. Během necelých dvou hodin. Jestli filozoficky, nevím. S odbornou literaturou jsem pracovala celý život. Napsala jsem řadu odborných článků i několik knih. Hledání v odborné literatuře nepovažuji za marnění času, ale zábavu. Bylo mi potěšením vrátit se na chvíli k tomuto způsobu psaní.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA