Foto: archiv autorky
Kouzlo časů minulých: Mejdličko
1. 10. 2020Je zajímavé, že první mě napadne mejdlíčko. Ano, vy starší ho také určitě pamatujete. Byl to vlastně surový cukr, obarvený a ochucený. Dědeček tento surový cukr dával včelám, ale ten byl opravdu surový.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
1.10.2020 23:37
Naděždo opravdu se mnou souhlasit nemusíte. Jsou to přece jenom moje vzpomínky.
Hana Rypáčková
1.10.2020 20:38
Mejdlíčka nás rozdělují. Taky jsem je ráda neměla. Ale meruňkovou dřeň v papírové krabici. Sestra milovala cukrkandl a atlasky, já jen karamely.. My zase měli doma černé hodinky při svíčce, když nešel proud a žebronily jsme se sestrou o povídání, co bylo, když rodiče byli malí. Hezké vzpomínání..
Dana Puchalská
1.10.2020 20:37
Já zase milovala atlasky, sisinky, šumák ve tvaru kostičky, žužu... Takové vzpomínání na dětství se mi líbí. A procházky v ulicích Prahy jsem absolvovat prostě musela, nedalo se nic dělat. A někdy byly zajímavé. Ovšem až na ty strašné modely, které jsem si pokaždé musela obléci, ikdyž jsem protestovala.
Hana Čadová
1.10.2020 20:30
Mejdlíčka jsem ráda neměla. Žádná chuť. Fialky, pendrek, pitíčko s brčkem, eskymo to jsem měla ráda.
Zuzana Pivcová
1.10.2020 20:20
Vzpomínám, i na ty dobroty, myslím, že o něčem se tu zmiňovala i má sestra, protože vím, že jsme chodily loni v létě po krámu Jednota v Týně a dělaly jsme nějaké záběry na retro výrobky. Bylo tam i žužu nebo snad i fialky, už nevím. Vzpomínání na dětství v tomto případě nebolí. Ale společné stolování? Náš tatínek už byl nemocný a mnohdy s námi nejedl..... Díky, Hani.
Hana Nováková
1.10.2020 19:52
Hanko, krásné vzpomínání, mejdlíčka, co jsem se jich namlsala. Článek není jen krásným vzpomínáím, ale při čtení krásně zahřál u srdce.
Jana Petlachová
1.10.2020 19:17
Mejdlíčka pamatuju a taky šumavské jahůdky, ty mi vždycky dávala babička. Procházky na vesnici se nekonaly, leda tak na pole nebo do kravína. :-) Ale chodili jsme pást krávy a kozy, holky a kluci různého věku, to bylo fajn. Opékali jsme buřty, brambory, mastili karty ... Kolikrát naši zvířecí svěřenci přišli domů dřív než my. :-)
Věra Ježková
1.10.2020 18:34
Hani, děkuji za vzpomínku. Mejdlíčka jsem měla moc ráda. Chodila jsem si pro ně do konzumu u nás v domě. Taky pro pendrek. :-)
Jitka Chodorová
1.10.2020 17:17
Ano Hani, tak nějak vypadalo naše dětství a mládí. Já měla nejraději fialky a eskymo, nemusela jsem mejdlíčko a pendrek, ale taky jsem ochutnala s ostatními. S rodiči na procházku po Plzni se chodilo, ale i za město do přírody, společné stolování, zvláště nedělní oběd, bylo samozřejmostí. S klukama to bylo tak, jak píšeš, prostě to byly prima časy. Děkuji za Tvé vzpomínky.
Daniela Řeřichová
1.10.2020 17:09
Hezké vzpomínání. Každá generace je v něčem odlišná a je to tak dobře. Jen myslím, že dnešní tři-čtyřicátníci jsou ošizeni o tu soudržnost, pospolitost, debaty, vášnivé - ale neurážející - diskuse ke společnému tématu a ideálům. Trochu mi chybí dialog, spíš se setkávám s monologem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA