Máňa na táboře 6.díl - Den Austrálie
Foto: autorka

Máňa na táboře 6.díl - Den Austrálie

9. 9. 2020

Dnes jsme opět výletovali. Tentokrát byly cílem Pustevny. Přijel pro nás autobus a dojeli jsme jen k první hospodě a zůstali stát. Ne, neměli jsme takovou žízeň, ale autobus začal stávkovat. Tak, že bychom se na ten Libušín dneska fakt nepodívali? Řidič chvíli pobíhal kolem autobusu a po chvilce se mu autobus podařilo opravit a opět jsme se rozjeli. Vyšplhali jsme se na stezku Valašku a ušetřili za vstup, protože ho Moravskoslezský kraj dotuje. Potom jsme koukli na pískové sochy a šli k soše Radegasta. Zahřát jsme se museli tím pochodem, protože sice krásně svítilo sluníčko, ale vzduch byl studený. Do autobusu jsme nastupovali s prvními kapkami, ale ujeli jsme jim a na Bečvě nepršelo. To nám teda vyšlo!

Naše vedoucí Hela na Pustevny nejela, potřebovala připravovat další program zde. A stala se jí nemiilá věc. Zatímco odešla z pokoje vyhledat něco do skladu, paní uklízečka zatím vydezinfikovala koupelnu a pokoj zamkla. Hela ji vyhledala a prosila pokoj odemknout. Nedařilo se ani jedním ze dvou náhradních klíčů. Naštěstí bylo otevřené okno. Spočítali pokoje a okna a přistavili žebřík. Droboučká uklízečka vlezla oknem do pokoje...a zjistila, že je ve vedlejším. K chybě v počítání oken došlo proto, že poslední pokoj má okno z boku. Tak opakovat druhý pokus. Hela se modlila, ať vše dobře dopadne, protože na stole byl otevřený počítač, tiskárna, kafe v hrnku...a tím vším musela ta odvážná paní opatrně projít. Ufff, podařilo se. Klíč byl zevnitř, proto nešlo odemknout, ale stejně je nepochopitelné, že zamknout prve šlo. Teď ještě uklidit u sousedů, aby se nelekli, že tam měli zloděje.

Odpoledne jsme vařili kotlíkovou gulášovku. Jenže to vůbec nebylo jednoduché. Nejdříve jsme měli minutu na vyhledání papírků s napsanými ingrediencemi, pak jsme si museli vyzpívat to, co nám chybělo. Ještě přinést drobné dřevo z lesa a mohli jsme začít vařit. Hurá, naše polévka to vyhrála! Po večeři začal opět zábavný večer, tentokrát s živou hudbou a v karnevalových maskách. Ještě před týdnem jsem si nedovedla představit, že bych dokázala ze sebe maškaru dělat, ale nějak jsem změnila názor a navlékla jsem se do kostýmu barové tanečnice. Tančili jsme na parketu jako zamlada. A zlatým hřebem večera byla tombola. Každý jsme do ní věnovali nějaký dáreček a každý jsme dostali jeden los, takže všichni měli jednu z cen jistou. Skoro v polovičce výher byly přidány pletené ponožky, protože jedna pletařka jich do tomboly dala plnou igelitku a vedoucí je přidali k menším dárečkům. Hudebníci to sbalili v jednu v noci a my jsme ještě chvíli dováděli na parketu. Eva je nezmar a při tancování zapomněla na kulhavou nohu a řádila jak z řetězu utrhnutá. Samozřejmě po takové divočině jsme zase nemohli usnout a ještě jsme do dvou kecaly a pokojem se ozývaly salvy smíchu. Když už jsem v půl třetí začala usínat, vraceli se spát poslední tanečníci, a to tak hlasitě, že vzbudili půl chaty. Usnula jsem až po třetí hodině, no, to jsem zvědavá, v kolik se ráno probudím. Usínám šťastná, jak hezký den jsem zase prožila.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
No a takové jsou retro seniorské tábory, všichni se moc snaží, soutěží jako v dětství a pak moc vzpomínají... Jako bych tam dnes zase byla s vámi...
Anna Potůčková
Ano mnohdy tomu tak je, že výlety a pobyt dopadnou zcela jinak, než máme představu. Ty na které se těšíme bychom raději na ně zapomněli a opačně. Bavili jste se úžasně!
Jitka Hašková
Bezvadné akce,ale jsem zvědavá kolik se vás vrátí s koronou.
Helenka Vambleki
Ano, vypráví to Máňa a shodou okolností byla v mém oddíle :-)
Zuzana Pivcová
Jedna akce lepší než druhá, ale to vypráví opravdu kamarádka Máňa, Helenko, když tam jsou občas i zmínky o Hele? Musím říct, že se mnou to bylo častotaké tak, že někde, kam jsem se netěšila, se mi nakonec moc líbilo. A naopak.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%