Ilustrační foto: pixabay.com
Zubařů je na venkově nedostatek. Lidovci mají plán, jak to změnit
27. 8. 2020Všichni se jich bojí, všichni je potřebují, ale je jich nedostatek. Řeč je o zubařích, kteří své zubařské praxe otevírají téměř výhradně ve městech a na venkově jich je žalostně málo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenek Pop
2.9.2020 12:07
Dle mého názoru je problém hlavně v nastavení systému proplácení úkonů zdravotními pojišťovnami. Ty nepokrývají zdaleka všechny moderní léčebné metody, kterým se mladí zubní lékaři naučí a chtějí je používat. Úkony hrazené pojišťovnami nekorespondují se současnými trendy podstatně úspěšnější léčby. Lékař má tak na vybranou buťto dělat úkony " po staru" z peněz pojišťovny, nebo "po novu" ale za peníze pacienta. Šance najít pacienty ochotné ale hlavně schopné si léčbu platit je bohužel reálnější ve větších městech. Toto ale názory a strategie politiků nereflektují. Namísto toho vedou plané řeči o podporování venkova, což problém neřeší.
Jarmila Fialová
28.8.2020 10:51
Nevím, co je myšleno venkovem, protože v našem okresním 16ti tisícovém městě se zubař sehnat nedá. Noví pacienti musí jezdit do okolních měst, která jsou vzdálená určitě víc než 20km.
Zdenka Soukupová
27.8.2020 13:57
Naštěstí mám taky dobrého a mladého zubaře. Ale každá návštěva mě něco stojí. Asi tu platí to rčení oko......., zub za zub. Ale situace je dost špatná i u ostatních lékařů, alespoň u nás: oční, gynekologie, obvodní.... Názor pana Kaňkovského je pěkný. Jen bych ráda věděla, jaký má asi časový plán, nebo jestli to tou myšlenkou končí.
Marie Doušová
27.8.2020 10:19
U nás je hodně zubařů, ale asi o pacienty moc nestojí,asi mají velké platy a tak některým stačí ordinovat jen 3 dny v týdnu a to ještě omezeně. Nikdo Vás nechce přijmout do péče a najít nového zubaře je skoro nemožné.Já mám to štěstí ,že když můj zubař odcházel do důchodu, měl hned za sebe náhradu , mladého zubaře.Moc bych si přála , aby naše děti mohly být ošetřováné už od malička a vždy je s otevřenou náručí zubaři přijmuli.
Dana Puchalská
27.8.2020 09:59
Sehnat dobrého zubaře je výhra. Vím o čem píšu. A proto je mi líto těch, kteří zubaře v okolí nemají.
Jan Ciprys
27.8.2020 09:39
To je to naše nedokonalé školství každý kdo by chtěl studovat Lékařskou fakultu by musel souhlasit s tím že po ukončení stůdia zůstane v ČR minimálně 10 let a taky pujde kde bude potřeba né kde bude on chtít.Tak bude lékařů všude dostatek.
Věra Ježková
27.8.2020 06:44
Všichni se jich nebojí. Například já. Mám skvělého zubaře, už přes 35 let. Protože je o rok starší než já, velmi si přeji, aby pracoval ještě dlouho. Situace na venkově je velmi nepříjemná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA