Foto: archiv autorky
Voda je daleko dražší než...
26. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
29.8.2020 08:14
Pro Evičku M. U nás v dětství se také využívala voda po koupání všech do poslední kapky - namáčelo se v ní také prádlo* - to si už dnes asi ani nikdo nedokáže představit...?
Eva Braunová
27.8.2020 21:39
Bydleli jsme na vesnici a pamatuji si,že moje práce byla nosit od studně na dvorku ve vědru vodu a v jiném vědru se vynášela voda na hnůj.Koupali jsme se zrovinka v takové plechové vaně jednou za týden a postupně od nás dětí po rodiče.To si dnes vůbec neumím představit.
Marie Faldynová
27.8.2020 18:45
Článek mi připomněl prázdniny na chatě u tety. Tam se voda na pití nosila ze studánky a voda na praní a mytí z potoka. V potoce jsme se zkoušeli plavit v neckách, jednou jsem zažila i to, že se potok rozvodnil a vylil na louku před chatou. Také se snažím vodou neplýtvat, jsem vděčná za to, že nám zatím teče z kohoutků.
Zuzana Pivcová
27.8.2020 13:17
Maruško, mé vzpomínky na šetření vodou v dětství a mládí jsou obdobné jako Tvoje. To už si dnešní mladší generace opravdu nedokáže představit. Děkuji.
Anna Potůčková
27.8.2020 07:57
Tímto hezkým článkem o vodě se mně vrátily vzpomínky na dětství. V létě jako malé děti jsme se v takové vaničce koupaly na dvoře než jsme si oblékly svá pyžámka. A pak si vzpomínám, že jsme se "čvachtaly" také v plastových bečkách - takový byl dříve domácí wellnes :-)
Danka Rotyková
26.8.2020 19:53
Moc vám dékuji za vyprávění. I já jsem prožila sobotní koupel celé rodiny v takové plechové vaně. Bylo nás 6 a všichni jsme byli čistí. Vodou se neplýtvalo, protože to nebylo možné. Dodnes se chovám stejně jako před 50 ti lety.
Daniela Řeřichová
26.8.2020 19:23
Děkuji, Vaše vyprávění ve mně evokovalo mnoho podobných vzpomínek. Snažíme se neplýtvat vodou, jak to máme zafixované z dětství, ale to, že se ve městě používá pitná voda zároveň jako užitková, mě do budoucna děsí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA