Dovča 2020 Díl 10. Vzducholoď
úvodní: obrazky.superia.cz, ostatní autorka

Dovča 2020 Díl 10. Vzducholoď

12. 8. 2020

Při odjezdu do Chorvatska jsem opouštěla nejen milovaného manžela, ale i desetiletého vnoučka Matěje, který byl u nás na prázdninách a čekal ho ještě týden s dědou. Věděla jsem, že můžu s klidem odjet, protože Dimko se o kluka vzorně postará. Jak zde žijí a co dělají, mi pravidelně posílali v e-mailech. Máte nyní možnost nahlédnout do jejich Palubního deníku:

Palubní deník-Vzducholoď 2020
Matěj vybral následující model vzducholodi. Děda ji celou noc stavěl.

Pondělí 20.7.2020
V 10 hod. jsme vypluli směrem na Vídeň. Avšak skončili jsme na malém polním letišti u Trenčína, protože foukalo poměrně hodně z jihozápadu.
Navečer jsme se zúčastnili soutěže psů. Soutěž vyhrál Filipes s hodnocením 9,80 bodů.

Úterý 21.7.2020
Dnes je bezvětří, proto jsme nepokračovali v letu.
Dělali jsme údržbu na vzducholodi.
Pejskové si vyprali prádlo a samostatně pověsili v koupelně.
Věšák se pejskům moc líbil.

Středa 22.7.2020
Dnes ráno pes Maťej udělal samostatně shyb na hrazdě a přeručkoval dvě zavěšená držátka.
Vzducholoď odstartovala ve 12:46 SEČ a pluli jsme směrem na Vídeň.
Přistáli jsme JZ od Vídně v 18:35 SEČ u městečka Alland na posekané louce.
Tady přenocujeme.

Čtvrtek 23.7.2020
Startovali jsme brzy ráno v 7:30 a snídali za letu.
Počasí bylo mírné a vál slabý západní vítr. Obědvat budeme při mezipřistání v Zadaru.
Ostrov Hvar, osadu Vrboska, přeletíme v odpoledních hodinách cca v 18:35 SEČ.
Přesná lokalizace: Penzion Vanda
Vrboska 247, Splitsko-dalmatská župa, Chorvatsko.
GPS 43.1836600N, 16.6696700E
Nepřistáváme máme zpoždění 5 minut. Babičce jsme zamávali a shodili na padáčku kousek nanukového dortu. Pokračujeme v jižním proudění směrem k domovu. S větrem téměř v zádech cesta pěkně ubíhá.
Babička potvrzuje příjem padáčku a děkuje za nanukáč.

Pátek 24.7.2020
Letěli jsme celou noc.
Ráno v 9:46 SEČ přistáváme u dědečka v Bohumíně. Konečně doma.
Dědeček na oslavu udělal palačinky.

Sobota 25.7.2020
Maminka vyzvedla Matěje a odjeli do Kolína. Já jsem odpoledne zaparkoval vzducholoď v garáži, vypustil palivo a udělal údržbu, aby byl stroj připraven k dalším letům s výpravou Matěje a pejsků

Zdravíme Di a MA

A to už je definitivní tečka za mou dovčou. Samozřejmě jsem měla trochu strach, ale udělala jsem vše pro to, abych to s tou nohou přečkala. Měla jsem stahovací punčochu a dostatečnou zásobu všech předepsaných léků. A dobré cestovní pojištění a jistotu, že jedu k lidem, kteří by v nouzi pomohli. Vando, ještě jednou děkuji za milé přijetí a pohostinnost.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Sedláková
Helenko, máš vedle sebe bezva kluky, což je moc fajn :-) Z " palubního deníku " čiší radost, klid a pohoda...
Libor Farský
Prostě "páni kluci". Ten Dimko musí být prima chlap !
Jana Šenbergerová
To je dobře, že nakonec byli všichni spokojení.
Jitka Hašková
To je fajn, že i kluci si to bezvadně užili.
Dana Puchalská
Ano, páni kluci si to hezky užili... :-D
Zdenka Soukupová
Helenko, díky moc za dovolenkový seriál. Vyzařuje z něj dobrá nálada, pohoda, radost z pobytu. Přeji další takovou dovču. A pozdrav Vašim klukům, Dimkovi a Matějovi.
Zuzana Pivcová
Chlapi si rozumějí, to je dobře.
Anna Potůčková
Heli ty máš zkrátka muže pro každou příležitost! Z fotek čiší naprostá jejich pohoda a dobrá nálada!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

18%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%