Čtyři generace. Ročnímu miminku na fotografii je dnes 78 let. A pořád je dítě. Její mamince (uprostřed) je 102 let
Nejstarší děti: Osmasedmdesátiletá Ada se stále stará o svou 102letou maminku
19. 5. 2020Ačkoliv se její věk blíží k osmdesátce, pořád je ještě dítě. Se svými mladšími sourozenci se stará o svou 102letou maminku. Ada Rašková tak patří k nejstarším dětem v Česku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
19.5.2020 13:02
Honzíku, láska z tohoto článku na mě dýchá až sem na sever. Díky, teď už chápu, proč jsi takový dobrý člověk, aby ne, z takové rodiny. Všem všem mnoho zdraví a pohody. Jste úžasní.
Danka Rotyková
19.5.2020 12:54
To je tak krásné, že se ani nechce uvěřit. Ale samozřejmě to tak je a já lituji, že moje maminka byla celý život tvrdohlavá. Mohly jsme žít podobně jako paní Ada. Ale co naplat, maminka si vždy prosadila svou vůli. Málokdy jsem její rozhodnutí pochopila, stejně tak moje 2 sestry.
Anna Potůčková
19.5.2020 12:52
Tak toto je hodně vzácné, ta rodina musí fungovat přímo ukázkově! Moc hezký, lidský článek, kde je nádherné soužití několika generací . Celé rodině přeji hodně zdraví a těm nejstarším pak hodně sil do dalších let! Tím, že moje rodiče se brali téměř ve svých 40 letech jsem o rodiče přišla brzy po svých 40tých narozeninách.
Marie Ženatová
19.5.2020 12:42
Díky za nádherný článek. Já jsem svou maminku měla do svých 65 let, ona se dožila ve zdraví fyzickém i duševním 92 let. Pro mne to byla krásná léta, kdy jsem byla stále dítětem, ona byla svou vitalitou pro mne také neustále vzorem - tehdy jsem se skutečně vůbec ale vůbec ještě necítila stará.
Hana Čadová
19.5.2020 09:45
Hezký a dojemný článek. Znám rodinu, kde dcera (70 roků) je nechodí i a její maminka (94 let) je čiperka. Vaší mamince a babičce přeji hodně zdravíčka.
Alena Tollarová
19.5.2020 09:00
Gratuluji, děkuji za hezké vyprávění a přeji všem členům rodiny hodně pěkných chvil. Můj manžel je sedmdesátileté dítě ...
Zuzana Pivcová
19.5.2020 08:00
Článek je úžasný, jako ostatně celý "příběh". Jsem, Honzo, moc ráda, že jsem mohla vidět Tvou maminku kdysi v kavárně DADAP na vystoupení Lubomíra Müllera. Je to i od pohledu moc sympatická a krásná paní, na níž je vidět, že bere život pozitivně a nefňuká. A babička je zřejmě obdobná. Přeji vaší celé rodině ještě co nejvíce společného času.
Dana Puchalská
19.5.2020 07:23
Honzo. To je krásný článek. Já osobně jsem zvědavá, kolik se přihlásí íčkařů nebo íčkařek. A už se na články o nejstarších dětech moc a moc těším.
Jarka Wirterlová
19.5.2020 07:00
To je úžasný příběh, všem přeji dobré zdraví, ať se ještě dlouho vzájemně užívají.
Redakce i60
19.5.2020 06:54
Znáte někoho ve vyšším věku, kdo je ještě dítětem, tedy má jednoho či oba své rodiče a kdo by byl ochoten převyprávět svůj "příběh"? Napište nám na něj (na ni) kontakt na e-mailovou adresu i60@i60.cz Anebo napište na portál i60 svůj příběh do našeho nového seriálu "Nejstarší děti".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA