Kateřina Macháčová se věnuje výzkumu zdravého stárnutí
Kateřina Macháčová: Pohyb pomáhá odolávat stresu, zvyšovat sebevědomí a podporuje kvalitu spánku
10. 4. 2020Léta se věnuje výzkumu v oblasti aktivního stárnutí. Vytvořila koncept cvičení pro seniory k udržení fyzické i duševní rovnováhy. "Tělo a duše se navzájem ovlivňují. Pokud budeme silní fyzicky, budeme mít i dost psychických sil," říká v rozhovoru Kateřina Macháčová z Centra pro studium dlouhověkosti a dlouhodobé péče.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Petra Sekaninová
11.4.2020 08:54
Moc pěkný rozhovor. Prošla jsem videa a je to výborné - jednoduché, přesně pro mne. Tak to také zkusím každý den.
Olga Škopánová
11.4.2020 08:03
Pohyb je život, ale podobné rady najdeme na každém rohu. Nic objevného.
Eva Mužíková
10.4.2020 22:22
Bez pohybu ani ránu. Dokud mi klouby, svaly, plíce a srdce slouží, dokud trefím kam potřebuji a v pohodě najdu cestu zpět, nevynechám jediný den a hýbu se.
Danka Rotyková
10.4.2020 19:25
Mně se rozhovor líbil. Lidem brání v pohybu jen jejich lenost, to potvrzuji podle sebe. Jakmile začne něco bolet, hned jsem zase ta vzorná a začnu cvičit. A co je nejlepší .... opravdu stačí pár minut denně.
Danka Rotyková
10.4.2020 19:25
Mně se rozhovor líbil. Lidem brání v pohybu jen jejich lenost, to potvrzuji podle sebe. Jakmile začne něco bolet, hned jsem zase ta vzorná a začnu cvičit. A co je nejlepší .... opravdu stačí pár minut denně.
Olga Škopánová
10.4.2020 12:31
Nevím proč, když nějaká organizace potřebuje náplň práce si vybere seniory a začne jim radit co by měli dělat.
Svatava Páleníková
10.4.2020 12:31
Bezva rozhovor. Podívala jsem se na stránky se cvičením a jsou opravdu jednoduchá. Pokusím se denně podle videí cvičit. Děkuji.
Jitka Caklová
10.4.2020 11:26
Děkuji za výborný rozhovor. Mnohé pozitivní záležitosti z rozhovoru mám osvojené a mohu jen potvrdit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA