Návraty  - Ten božský čas mládí
Dvořákův památník, Nelahozeves. Foto autor

Návraty - Ten božský čas mládí

4. 4. 2020
Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moc se mi líbí Vaše skladba líných slov, vyadřování opravdu hodno básníka a spisovatele.
Jan Zelenka
Věrko, promiň, tebe pochopitelně do virtuální reality nepočítám. Ty jsi, zaplaťpánbůh, až příliš skutečná.
Věra Ježková
Jendo, já si tak úplně virtuální nepřipadám.
Jan Zelenka
Milé dámy, děkuji za vaše slova. Psaní je pro mne i únikem z neveselé současné reality. Chybí mi přátelé, a proto díky za íčko. Tam jsem je našel. I když pouze virtuální.
Hana Rypáčková
Our Town , četla jsem knihu a neodvažovala se jít do divadla, stále se ještě hraje... Po smrti manžela se teprve trochu vracím ve vzpomínkách do dětství. Hodně mne inspiruje Íčko, jak se na něco vzpomíná, vybavují se mi vzpomínky taky...
Martina Růžičková
Krásně napsaný úvodní text a já se již těším na pokračování. A děkuji také za přidanou vzpomínku na Wilderovu hru. Musel to být tenkrát silný zážitek.
Jan Zelenka
Kdo by si všiml oblečení. Díky, Zuzko. Já nosil tehdy oblíbený montgomerák a Jirka se pyšnil koženou bundou a rádiovkou. A k tomu pochopitelně nezbytná cigareta.
Dana Puchalská
Opět hezké vzpomínky. Já si deník psala, ale po prozrazení jsem toho zanechala. Zbylo mi jen torzo a když jsem se do něj po létech opět podívala, bylo to jen a jen holčičí nevinné tlachání... A celkem úsměvné. Ale našla jsem tam já, která má hudební hluch i pár akordů k písním, které v té době frčely. :-) :-) :-)
Jan Zelenka
Aničko, nevím, jestli by bylo dobré se na chvíli v reálu vrátit do těch dob. Vzpomínám si na představení Wilderovy hry Naše městečko ve Velkém plzeňském divadle v roce 1965. Hlavní roli tam hrála tehdy mladá, ale už velká hvězda Jana Hlaváčová. Hrála ženu, která zemřela při porodu. Byla to taková alegorie. Mrtví se scházeli na hřbitově na lavičce a drbali nově příchozí. A Emily Webbová - Jana Hlaváčová, toužila znovu zažít nejkrásnější den svého života. Tak se stalo. Emily prochází domem svého mládí, mluví na lidi, volá je, kouká na své mládí, ale nikdo ji nevidí, nikdo jí neodpovídá, protože je mrtvá. Při této scéně brečelo celé divadlo a přiznám se, že i já s kolegou Babickým. Vzpomínejme, ale buďme rádi za to, co žijeme. Emily v té hře říká - cituji: "Je vůbec někdo, kdo si opravdu uvědomuje život, který prožívá – každičkou, každičkou minutu svého života?" Proto se rád vracím zpět do mládí, ale taky rád žiji teď, právě teď a snažím se si ten závěr života ještě užít.
Anna Potůčková
Článek se mně moc líbí a jak vidět občas se každý z nás prostřednictvím vzpomínek vrací do svého dětství a mládí. Bylo by prima kdyby to někdy na pár dnů šlo vrátit zpět i v reálu …..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%