Nilská loď Crocodilo, všechna fota autor
Putování za Faraony 2 - Když se řekne Egypt
1. 4. 2020Nejlepším způsobem, jak se seznámit s Egyptem, s jeho bohatou a složitou historií, kulturou i současným životem, je nalodit se na jednu z výletních lodí, které s turisty celého světa v desítkách brázdí vody Nilu od Luxoru až po jihoegyptský Asuán. I v dobách faraonů to byl nejjistější a nejrychlejší způsob dopravy po celé rozlehlé říši.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
2.1.2022 12:58
Díky, Jendo, za tuto nabídku, ale budu dál shánět knížku, jsem totiž sběratelem. Jen bych si dovolil poslat Ti e-mailem pár otázek k historii Egypta. Mohu? Až na to budeš mít čas, napiš mi to, prosím, na exin.farsky@seznam.cz
Jan Zelenka
1.1.2022 17:16
Libore, díky za zájem. Kniha je už rozebraná, ale v případě zájmu ti mohu poslat mailem rukopis.
Libor Farský
1.1.2022 15:07
Jendo, já tu Tvoji knížku pořád nemohu na netu sehnat. Neměl bys ještě nějakou, třeba doma zapomenutou, na prodej?
Věra Ježková
1.4.2020 13:49
Jendo, díky za další poutavé vyprávění. Je moc dobře, že jsi mohl své zážitky vydat v podobě knížky. Stejně krásné jako tvé knížky ostatní. :-)
Zuzana Pivcová
1.4.2020 13:32
Docela mě fascinuje fakt, že většinu území Egypta tvoří poušť, ale ten malý kousek kolem Asuánské přehrady na Nilu dokáže uživit celou zemi. Škoda, že to nejde i jinde v Africe. Díky.
Jana Hošková
1.4.2020 13:25
Vaše vyprávění koresponduje s tím, co jsem slyšela od těch, co Egypt navštívili. Jelikož zřejmě většina členů naší rodina je "útlocitná", tak nebyla schopna odolat dětským očím a ručkám, které je obklopily a rozdala dost ze svého přídělu peněz. Já pak pro změnu zas trnula při promítání videa, jak moje dcera sviští na nějaké tříkolce sama samotinká pouští, oblak prachu před ní a oblak prachu za ní (evidentně jí ostatní ujeli, protože zřejmě nebyla schopna s nimi udržet rychlost) a dodatečně jsem si oddechla, že mi ji tenkrát nikdo v té poušti neunesl :-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA