Putování za Faraony 2 - Když se řekne Egypt
Nilská loď Crocodilo, všechna fota autor

Putování za Faraony 2 - Když se řekne Egypt

1. 4. 2020

Nejlepším způsobem, jak se seznámit s Egyptem, s  jeho bohatou a složitou historií, kulturou i současným životem, je nalodit se na jednu z  výletních lodí, které s  turisty celého světa v desítkách brázdí vody Nilu od Luxoru až po jihoegyptský Asuán. I v dobách faraonů to byl nejjistější a nejrychlejší způsob dopravy po celé rozlehlé říši.

Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Díky, Jendo, za tuto nabídku, ale budu dál shánět knížku, jsem totiž sběratelem. Jen bych si dovolil poslat Ti e-mailem pár otázek k historii Egypta. Mohu? Až na to budeš mít čas, napiš mi to, prosím, na exin.farsky@seznam.cz
Jan Zelenka
Libore, díky za zájem. Kniha je už rozebraná, ale v případě zájmu ti mohu poslat mailem rukopis.
Libor Farský
Jendo, já tu Tvoji knížku pořád nemohu na netu sehnat. Neměl bys ještě nějakou, třeba doma zapomenutou, na prodej?
Martina Růžičková
Zajímavě psaný cestopis. Díky za ukázku.
Věra Ježková
Jendo, díky za další poutavé vyprávění. Je moc dobře, že jsi mohl své zážitky vydat v podobě knížky. Stejně krásné jako tvé knížky ostatní. :-)
Zuzana Pivcová
Docela mě fascinuje fakt, že většinu území Egypta tvoří poušť, ale ten malý kousek kolem Asuánské přehrady na Nilu dokáže uživit celou zemi. Škoda, že to nejde i jinde v Africe. Díky.
Jana Hošková
Vaše vyprávění koresponduje s tím, co jsem slyšela od těch, co Egypt navštívili. Jelikož zřejmě většina členů naší rodina je "útlocitná", tak nebyla schopna odolat dětským očím a ručkám, které je obklopily a rozdala dost ze svého přídělu peněz. Já pak pro změnu zas trnula při promítání videa, jak moje dcera sviští na nějaké tříkolce sama samotinká pouští, oblak prachu před ní a oblak prachu za ní (evidentně jí ostatní ujeli, protože zřejmě nebyla schopna s nimi udržet rychlost) a dodatečně jsem si oddechla, že mi ji tenkrát nikdo v té poušti neunesl :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%