FOTO: autorka
Kočárek pro panenku
27. 3. 2020Bylo mi asi pět, mému tatínkovi, který tehdy pracoval u ČSD, přidělili byt na sídlišti ve Stalingradě, nynějším Zábřehu v Ostravě. Přestěhovali jsme se do dvoupokojového bytu, rodiče, můj starší brácha Láďa a já.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
4.4.2020 21:05
Tato krásná vzpomínka mi skoro utekla, jsem ráda, že jen skoro. Chudák maminka, ta se musela bát. V dnešní době je to úplně jiné a v tomto ohledu hodně smutné.
Marie Měchurová
28.3.2020 08:15
To je hezká vzpomínka. Hlavně, že to dobře dopadlo, a že jste se s maminkou našly. Teď je vhodná doba na vzpomínání a prohlížení starých fotografií …..Hezké, nostalgické čtení …..taky jsem se vrátila do dětství, mi zase někdo na ulici kočárek s panenkou sebral - ještě jsem za tu ztrátu dostala na prdel ….
Věra Halátová
28.3.2020 08:10
Většina žen nemá orientační smysl. Je to geneticky dáno. Allan a Barbara Peaseovi o tom napsali publikaci. Já se orientuji dost dobře. Autem jezdím bez mapy. Směr "tam", do většího města, bez problémů. Směr "zpět" z většího města do menšího (tedy, když jedu trasu poprvé) to obvykle někde sjedu a pak se obdivuji krajině, kterou jsem dosud neviděla.
Soňa Prachfeldová
28.3.2020 07:25
To maminka zažila strachu, kočárek jsem měla takový hranatý, to byl unikát, záviděla jsem kamarádkám ty kulaté tvary, měly hezčí kočárek, dnes se ráda podívám na výstavy s kočárky.
Jan Zelenka
27.3.2020 23:43
Já jsem se jako dítě neztrácel. Možná to bylo tím, že jsem nikam z našeho rozlehlého areálu bývalého hospodářství nechodil. Ale orientace mi zůstala dobrá. Do kavárny a zpět domů trefím.
Eliška Murasová
27.3.2020 22:03
Ali,pořád jsi na tom lépe než já. Já bych si nikdy netroufla jít nějakou trasu sama, ztratila bych se stoprocentně. Což mě mrzí, samé se mnohem lépe fotí, muže, nebo s kým jdu zdržuju a nemám tu správnou pohodu na focení.
Alena Tollarová
27.3.2020 19:55
Tak to jsme na tom stejně. Když pán bůh rozdával, na mě nějak zapomněl. Ztratím se za prvním rohem. Na pražská setkání při "pivních čtvrtcích" jsem jezdila s mapou v ruce, a stejně jsem dokázala zahnout špatně hned do první ulice. A moje cestování v přírodě? Skoro v každém článku mám popis nějakého toho kilometru navíc. Naposledy tento týden, kdy jsem zjistila, že omylem jdu zpátky místo tam :)
Naděžda Špásová
27.3.2020 18:31
Hezká vzpomínka, orientaci mám celkem dobrou, kočárek jsem v životě měla jen jeden, aspoň, co si matně vzpomínám. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA