Jak jsem se narodil. Z  dědečkových „Vzpomínek“
Ilusttrace: archiv autorky

Jak jsem se narodil. Z dědečkových „Vzpomínek“

28. 3. 2020

Narodil jsem se  roku 1903 ve Dvoře Králové v našem domku „Pod Žižkovou hůrou“, jinak v ulici Nekázalce, jako desátý a poslední ze sourozenců. V té době pracoval tatínek v továrně u Schleinů v barevně a do práce měl blízko. Od nás přes louku a Malá luka bylo továrnu vidět.

Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Také mám ráda takové vzpomínání. Díky Irenko.
František Matoušek
Hezkýý, moc hezký povídání. Jsem takový staromilec a tuto dobu znám z vyprávění svého tatínka, který se narodil v r.1900.
Hana Nováková
Irenko, krásné vzpmínání a líbiy se mi ručně psané úryvky s obrázky. Krásné, úhledné písmo, jak malované, to na starých rukopisech zbožňuji.Děkuji za sobotní čtení...
Věra Ježková
Irčo, díky za krásné pohlazení po duši. :-) Můj dědeček taky uměl moc hezky kreslit. Bohužel jsem to po něm nezdědila. V památníčku mám jeho obrázek. Památníček je asi v kufru pod postelí. Dědeček zemřel rok poté, co jsem skončila VŠ. Celý život lituji, že jsem si s ním nemohla povídat déle jako dospělá, když selhal táta.
Zuzana Pivcová
To je hezké, Ireno, Tvůj dědeček byl vlastně vrstevník mého tatínka. :-) Vyprávění i obrázky mě moc zaujaly. Lidé byli určitě spokojenější než teď. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%