Ilustrační foto: ingimage.com
Psi nákazu neroznáší. Ale pozor při venčení
20. 3. 2020Může se pes od člověka nakazit koronavirem? Nebo člověk od psa? A jak psa venčit, když se nedoporučuje chodit ven? To jsou otázky, které se nyní mezi majitelů psů šíří jako lavina. I v tomto případě platí: Je třeba zachovat selský rozum, nečíst nepodložené zprávy a zároveň nehazardovat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Gebauerová
5.4.2020 18:51
Rozhodně bych si pejska venčit nenechala, lidem se vyhýbám a kdo ví, kdo by ke mně přišel a třeba nebyl zdravý., Předevčírem jsem potkala slečnu s osmi psy, vůbec je nezvládala a dva ji utekli na silnici. Úplně jsem ztuhla, to vidět jejich paničky.
Alena Gebauerová
25.3.2020 21:57
Jsem sama a díky pejskovi ti zvládám. Nejsem stále zavřená v bytě. Ale vždy když řeknu, jdeme ven, pejsek radostně běží, ale když si nasadím roušku kouká na mně nějak divně. A bohužel procházky jsme zkrátili a nechce se mu domů.
Ale je fakt, že s tou rouškou vidím špatně už jsem několikrát zakopla, špatně se mi chodí po schodech, nechci do výtahu. Je dobře že na to upozorňujete.
Soňa Prachfeldová
21.3.2020 07:59
Dobrý nápad, objednám krmivo i zeminu přes internet. Procházky za chovavam, to je velká výhoda u nás, že přírodu mám na dosah a lidí žádní, ti nechodí ani ve zdravé době, bohužel.
Věra Halátová
20.3.2020 23:27
Je zakázáno chodit ven? To snad ne. Naopak se doporučuje, aby člověk chodil do přírody.
Eva Mužíková
20.3.2020 13:47
Já jsem vždy šťastná, když mám pejska, byť jen na čas. V této době jsem ale ráda, že tomu tak není. Jsem zvyklá chodit venčit / procházet se / nejméně čtyřikrát, až pětkrát denně, což vzhledem k tomu, že bydlím v sedmém patře obnáší deset jízd výtahem!!! Nyní chodím ven jednou denně do přírody, nejméně na hodinu. Dnes mne potkala známá pejskařka, hrnula se ke mně a chtěla se bavit. Musela jsem jí odbýt.
Dana Hošková
20.3.2020 13:28
Dnes jsem si vyrazila se psem na dlouhou procházku. Měla jsem roušku, vyhýbali jsme se i tomu minimu lidí, které jsme potkali. Je možné, že bude hůř a že se budeme muset omezit na krátká venčení kolem domu. Snad to zvládneme. Pes mi v posledních dnech s omezením procházek připadá vystresovaný, smutný. Snad nějaký šestý smysl...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA