Psi nákazu neroznáší. Ale pozor při venčení
Ilustrační foto: ingimage.com

Psi nákazu neroznáší. Ale pozor při venčení

20. 3. 2020

Může se pes od člověka nakazit koronavirem? Nebo člověk od psa? A jak psa venčit, když se nedoporučuje chodit ven? To jsou otázky, které se nyní mezi majitelů psů šíří jako lavina. I v tomto případě platí: Je třeba zachovat selský rozum, nečíst nepodložené zprávy a zároveň nehazardovat.

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Gebauerová
Rozhodně bych si pejska venčit nenechala, lidem se vyhýbám a kdo ví, kdo by ke mně přišel a třeba nebyl zdravý., Předevčírem jsem potkala slečnu s osmi psy, vůbec je nezvládala a dva ji utekli na silnici. Úplně jsem ztuhla, to vidět jejich paničky.
Alena Gebauerová
Jsem sama a díky pejskovi ti zvládám. Nejsem stále zavřená v bytě. Ale vždy když řeknu, jdeme ven, pejsek radostně běží, ale když si nasadím roušku kouká na mně nějak divně. A bohužel procházky jsme zkrátili a nechce se mu domů. Ale je fakt, že s tou rouškou vidím špatně už jsem několikrát zakopla, špatně se mi chodí po schodech, nechci do výtahu. Je dobře že na to upozorňujete.
Soňa Prachfeldová
Dobrý nápad, objednám krmivo i zeminu přes internet. Procházky za chovavam, to je velká výhoda u nás, že přírodu mám na dosah a lidí žádní, ti nechodí ani ve zdravé době, bohužel.
Věra Halátová
Je zakázáno chodit ven? To snad ne. Naopak se doporučuje, aby člověk chodil do přírody.
Eva Mužíková
Já jsem vždy šťastná, když mám pejska, byť jen na čas. V této době jsem ale ráda, že tomu tak není. Jsem zvyklá chodit venčit / procházet se / nejméně čtyřikrát, až pětkrát denně, což vzhledem k tomu, že bydlím v sedmém patře obnáší deset jízd výtahem!!! Nyní chodím ven jednou denně do přírody, nejméně na hodinu. Dnes mne potkala známá pejskařka, hrnula se ke mně a chtěla se bavit. Musela jsem jí odbýt.
Dana Hošková
Dnes jsem si vyrazila se psem na dlouhou procházku. Měla jsem roušku, vyhýbali jsme se i tomu minimu lidí, které jsme potkali. Je možné, že bude hůř a že se budeme muset omezit na krátká venčení kolem domu. Snad to zvládneme. Pes mi v posledních dnech s omezením procházek připadá vystresovaný, smutný. Snad nějaký šestý smysl...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%