Psychiatr MUDr. Jan Cimický CSc.
Psychiatr Jan Cimický: Neseďte u televize, poslouchejte hudbu, běžte na zahrádku
15. 3. 2020Zprávy o šíření epidemie koronaviru ovlivňují psychiku lidí. Jak bojovat proti strachu a úzkostem? Zeptali jsme se psychiatra MUDr. Jana Cimického.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
16.3.2020 07:51
Jak zasvítí sluníčko, hned jdou vidět všechny šmouhy v baráku. Asi již potřebuje jarní úklid. Anebo raději knížku, nebo ven ? Kdo chce tak i tenhle čas si zpříjemní. A vše dříve či později odejde.
Liba Sulzerova
15.3.2020 13:52
Souhlasím s p.Halátovou, ale ještě bych měla dotaz - co děti, které nejsou ve škole, v kroužcích, mají volný čas - scházejí se na hřišti nebo navštěvují doma, jaký názor na to pan doktor má??
Miroslav Heyduk
15.3.2020 13:19
...tak právě jsem se pane doktore Jane vrátil ze zahrádky, kde jsem přes poledne pracoval v krásně prosluněném dni, nádhera, krása, slunce, ticho, klid, mírný vánek....ideál...….a když jsem se vrátil domů, tak po chvilce mi to nedalo a otevřel jsem PC....a už jsem v tom koronaviru zase
Věra Halátová
15.3.2020 12:43
Stanné právo ve válce jsem nezažila, to jsem ještě nežila. Zažila jsem rok 1968, kdy asi měsíc nic nefungovalo, nebyly potraviny, nejezdily tramvaje. V roce 1997 jsem přežila povodně, kdy taky nic nefungovalo, obchody byly zavřené, autobusy veřejné dopravy nejezdily, vlaky také nejezdily, protože byly podemleté tratě, nešla elektřina, nešel plyn. Vody bylo kolem všude dost. Autem se také nedalo jet, protože silnice byla pod vodou. Pan doktor Cimický má pravdu v tom, že spousta starších lidí sedí doma a usilovně do sebe nasává všechny zprávy z televizních kanálů. Je potřeba si uvědomit, že jde o sledovanost televize, tedy o kšeft. Z rozhlasových stanic je velice seriozní Radio Olomouc. Tam žádné hoaxy nevypouštějí. Je zavřená hospoda? No mně osobně to nevadí, já do ní na pivo nechodím. Vadit to bude majitelům hospod, přicházejí o tržbu. Je zavřená prodejna obuvi nebo nábytku? Nechodím boty nebo nábytek kupovat denně. Děcka jsou doma ze školy. My, starší ročníky, si pamatujeme, že jsme byli ze školy doma každou chvíli. Buď kvůli nedostatku uhlí nebo kvůli žloutence. Vyjdu před dům a místo pozdravu mi lidé, tedy většinou ženy, řeknou: No, co na to říkáte, říkáš, na ten virus? No co na to já, laik, mohu říct? Tak říkám, že když onemocním koronavirusem a natáhnu brka, tak to vylučuje možnost úmrtí v důsledku rakoviny nebo přejetí autem.Ten pán, co říká, že ve městě nemá zahrádku, tak ať jde za město do lesa a pěšky. Buďto sám nebo s někým, ale v rozestupu dvou metrů a nesmí jich být víc jak třicet.
Oldřich Uhlíř
15.3.2020 12:19
Knížecí rady. Za prvé, kdo z lidí ve městech má dneska zahrádku? A tam virus netrefí? Návíc- premiér nařizuje sedět doma- úplný opak rad pana doktora.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA