Repro: autorka
Malíř Zdeněk Burian šel vlastní cestou
19. 2. 2020Ilustrátor, malíř a tramp Zdeněk Burian (11. 2. 1905 – 1. 7. 1981) byl malířem našeho srdce. Knihy s jeho obrázky hltal můj dědeček, moje máma, já, moji kamarádi i moje děti. A vycházejí též současně, což je skvělé, v dnešní době až nečekané.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
7.3.2020 20:19
Na výstavu jsem se bohužel nedostala, proto mě potěšila možnost si zde o ní přečíst. Jako malá jsem milovala pravěké příběhy Josefa Augusty a Eduarda Štorcha s Burianovými ilustracemi.
Jan Zelenka
21.2.2020 22:55
Zdeněk Burian, to je nostalgie. Byl ale znám i ve světě. velký malíř a velké jméno. Díky za přiblížení malé části jeho díla!
Alena Vávrová
20.2.2020 23:20
S ilustracemi Zd. Buriana jsem se setkávala i v mayovkách, které jsem si v dětství tajně půjčovala z tatínkovy knihovny.
Alena Tollarová
20.2.2020 13:12
No jejda, že pamatuji. Obrazy Zdeňka Buriana musí snad znát opravdu každý, navzdory mínění odborných kruhů. Pamatujete si ze školy, jak se z kabinetu přinesla stočená velká role, která se pověsila na tabuli, opatrně rozvinula a ... objevil si třeba pravěcí lidé. :)
Soňa Prachfeldová
20.2.2020 07:50
Moje oblíbená kniha v dětství byla Lovci mamutů , jeho obrázky se mi moc líbily a líbí i dnes. Jsou hezké a čitelné. Pěkné Irenko.
Jana Hošková
19.2.2020 16:19
Burianovy obrazy jsem milovala...první jsem viděla také v u Štorcha - Lovci mamutů, Minehava a v ostatních dílech a už tenkrát mne uchvátily... Před několika lety jsem byla na výstavě Burianových děl v Obecním domě a ta mne dost zklamala, bylo tam toho málo - tyhle obrazy tam určitě nebyly... :-))
Naděžda Špásová
19.2.2020 15:47
Obrázky Z. Buriana se mi vždycky líbily, protože byly opravdové. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA