Šest mýtů o stárnutí. Nevěřte tomu, co o něm povídá.
Ilustrační foto: ingimage.com

Šest mýtů o stárnutí. Nevěřte tomu, co o něm povídá.

10. 4. 2017

Dobrá zpráva na začátek: většina tvrzení, která se běžně používají v souvislosti se stárnutím, jsou nesmysly. „Generace ve věku padesát pět let a více je zdravější, než si myslíme,“ tvrdí psychiatrička Tamara Tošnerová, která patří mezi nejuznávanější české odborníky zabývající se stárnutím.

stárnutí věk
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Sečka
Těch mýtů bude jistě i více. Ale při čtení jsem si vzpomněl na svůj nekompromisní střet se svým "stářím". Nastoupil jsem do nacpaného autobusu a sotva jsme se rozjeli vstávala ze sedadla mladá paní se slovy "Pane, pojďte si sednout". Vyrazilo mě to dech. Poděkoval jsem, že už vystupuji. A fakt jsem vystoupil o 5 zastávek dříve, jež jsem chtěl jet. Bylo mi 55 a já se lekl. Dnes to řeším s úsměvem, poděkováním a slušným odmítnutím s tím, že postupuji dál do vozu ke dveřím.. Nevím, co to mám za pocit, ale ještě nejsem tak starý, abych nemohl být starší. To mě činí klidným.
Jana Šenbergerová
Myslím, že i tady platí: "Co se v mládí naučíš, v stáří jako když najdeš."
Miluše Převrátilová
Bezvadný článek, děkuji za něj. Pokud se člověk spřátelí se svým stárnoucím tělem ( duše přece zůstává stále mladá) a je otevřený k dění kolem sebe, má rodinu, přátelé a své zájmy, stáří se může stát další krásnou etapou života.
Marie Magdalena Klosová
Souhlasím s paní Jarmilou.A vyzývám,dámy,přidejme se do jejích řad!
Hana Rypáčková
Jste šťastná žena paní Rašovská..Přeji vám mnoho dalších šťastných let.
Jarmila Komberec Jakubcová
Plně souhlasím s autorem článku protože při svém věku 70let stále pracuji jako OSVČ, nemám žádné choroby kromě každoroční virozy, tudíž k lékaři chodím jen na preventivní prohlídky, léky neberu žádné a žiji stejně jako v 50 letech.Cestuji nejméně 4xročně do zahraničí a dotykový mobil považuji za samozřejmost.Myslím že stáří je stav mysli.Být v pohodě, občas si udělat radost a hlavně mít okolo sebe rodinu a přátele.Jsem se svým životem spokojená a když to vydrží dalších 20let budu ráda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%