Ilustrační foto: pixabay.com
Přednáška o typologii
2. 2. 2020Před mnoha lety jsem byla poslána s kolegyní za odměnu na přednášku na téma „O tělesné konstituci a charakteru s ní souvisejícím“ – čili o konstituční typologii. Proč ne, říkala jsem si, třeba se dozvím něco nového, zajímavého, a docela jsem se těšila. Dozvěděla jsem se, ale nepotěšila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
2.2.2020 15:38
To je krásné slovo, Dano - PYKNICE ! Dneska bych už nemlčela a možná ji tak i oslovila, ty pyknice jedna... :-)) Zasmála jsem se. Jinak těch pánů, co studovali temperament jednotlivců podle stavby těla bylo v historii několik, počínaje snad Hippokratem. Ještě štěstí, že ne všichni se teda strefili, protože lidi jsou nakombinovaní různě. Dneska mám pocit, jestli nejsem atletka zvolna přecházející v pyknici ! :-)) A Zdenko S. - otázky z textu si bohužel už fakt nepamatuju, možná ani nevím, na co jsem odpovídala, jak se mnou cloumal vztek... :-)) :-))
Hana Šimková
2.2.2020 15:35
Tak by mě zajímalo, co jsem za typ já, když nejsem ani pyknik, ani atletik. Kolik těch typů ještě je?
Dana Puchalská
2.2.2020 15:21
Teď jsem si vzpomněla na jednu jedubabiznu předsedkyni ROH. A ta byla vyloženě pyknice. Jejda, to bylo neštěstí. A každý (bylo to v době učení) kdo měl jít k ní na praxi, tak brečel a smlouval s vedoucí
"učňáku".
Naděžda Špásová
2.2.2020 14:16
Jano, zažila jsem taky pár psychologických přednášek včetně testů. Naštěstí byli lektoři erudovaní a věděli o čem mluví. Jsem podle nich introvert melancholik. Řeknu vám, že jak se znám, tak líbit bych si to asi nenechala. Jsem taky trochu vyšší a zamlada jsem byla docela výbušná, byla jsem spíš rebel, něco z toho ve mně ještě zůstalo. Taky si myslím, že ona dáma byla všechno možné, jen ne psycholožka. Určitě to ve vás nezanechalo žádné následky. Moc hezky napsané. (◕ᴗ◕✿)
Libuše Křapová
2.2.2020 13:55
Ivano :-) Ale Janě se nedivím, že nezareagovala adekvátně. Také jsem byla vychovávána podobně. Až moc dlouho trvalo, než jsem se naučila vyslovit svůj názor. Za to teď mi to ndělá překážky :-)
Zdenka Soukupová
2.2.2020 13:31
Taky jsem o pyknicích nikdy neslyšela (o piknicích v přírodě jo). Ještě by mě zajímaly některé otázky z testu, Jano nevzpomínáte si? Jsem taky vyšší postavy, neboubelatá, tak jak bych asi dopadla?
Anna Potůčková
2.2.2020 12:34
Také o těchto lidech slyším poprvé jako Dana. Já bych asi zareagovala tak, že bych jednoduše odkráčela třeba do kavárny, nebo cukrárny.
Dana Puchalská
2.2.2020 12:17
Že existují lidé "pyknici" jsem do dnešního dne neměla tušení. Já bych se asi neudržela a pěkně od plic bych té dámě řekla, co si o ní myslím. A asi by bylo po přednášce. Děkuju za zajímavé vyprávění.
Jitka Hašková
2.2.2020 11:26
Dobrý článek. Velmi často na takových přednáškách člověk narazí na lidi - laiky - samozvané odborníky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA