Více než virů se obávám šíření paniky a strachu, říká geriatrička Renáta Petrová
Ilustrační foto: pixabay.com

Více než virů se obávám šíření paniky a strachu, říká geriatrička Renáta Petrová

31. 1. 2020

Rozšíří se koronavirus v České republice? Je koronavirus nebezpečnější pro starší lidi? A lze se vůbec virovým onemocněním aktivně bránit? Nejen na tyto dotazy odpovídá geriatrička a internistka MUDr. Renáta Petrová.

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Dobrý článek a myslím si, že v pravý čas. Dík Honzo. Já zprávy v médiích nečtu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Dík Libuško za informaci
Libuše Křapová
Jarmilomédia hlásila, že první nemocní v Číně se už uzdravili. Byli prý léčeni kombinací klasické medicíny a starými čínskými metodami :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Jen by mně zajímalo zda už někdo nákazu koronavirem přežil, pokud přežil jakou léčbu případně absolvoval.
Dana Puchalská
Velice zajímavý článek. Ano, nejvíc rozšiřují paniku některá média.
Jitka Caklová
Jano, dobře si to napsala a dodávám, kéž by se to týkalo jen přírody a nebyli v tom zainteresovaní "mocní".
Jana Šenbergerová
Děkuji za moudrá slova paní doktorky. Stejné stanovisko a rady jsem dostala od své dcery, která pracuje na hygienické stanici. Příroda si vždycky najde způsob, jak nás, lidi, ukáznit, a my lidé zase způsob, jak na přírodu vyzrát. A tak se budou objevovat nové nemoci, a my budeme hledat nové léky, místo toho, abychom vzali rozum do hrsti a konečně začali s přírodou spolupracovat a ne stále s ní jen bojovat.
Danka Rotyková
Strach a obava z onemocnění silným neznámým virem je to nejhorší,co člověka může ve stáří srazit na kolena. Je neseriózní šířit prostřednictvím médií takovou atmosféru. Zde je úkol pro politiky, ti by měli reagovat jako první a ověřené informace okamžitě sdělit svým voličům. Snad by se lidé cítili lépe, hlavně ti, co žijí osamoceně.
Dana Hošková
Paniku tady vyvolávají především media. Stačí si přečíst titulky článků na internetu. Kdo je snadno ovlivnitelný, podlehne panice.
Jana Kollinová
Se zájmem jsem si přečetla názory paní doktorky Petrové. Přiznám se, že s přibývajícím věkem jsem stále víc nervozní z období nástupu chřipky a přísněji dodržuji většinu doporučení lékařů pro prevenci proti tomuto virovému onemocnění. Pokud nebude známa účinná léčba koronaviru, účinná doporučení prevence proti nakažení zmíněným virem, nezbývá mi, než dodržovat "protichřipková" opatření s důvěrou ve správná opatření institucí, která se problémem ochrany občanů ČR před nákazou zabývají. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%