Ilustrační foto: ingimage.com
Respirační virová onemocnění: koronaviry v Číně a chřipka v ČR, prevence a režimová opatření
24. 1. 2020Počátek roku bývá období nových začátků, předsevzetí a plánů. Ale taky období respiračních virových onemocnění, která dokážou minimálně pěkně potrápit, ale každoročně jim taky podlehne několik stovek nemocných.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
24.1.2020 15:59
Mám velmi oslabenou imunitu, a proto jsem se nechala očkovat proti chřipce již podruhé. Zatím je to dobré, ale může to být i tím, že již nemusím denně cestovat v MHD a být celý den mezi spoustou lidí v klimatizovaném prostředí. Všechno se počítá, námaha, odpočinek, strava, ... a také náš věk. U každého jednoho očkování je to asi jako věštění z křišťálové koule (tak mi jednou odpověděl můj doktor imunolog na moji otázku, zda je pro mne očkování dobré ).
Irena Mertová
24.1.2020 09:57
Necháváme se se synem jako astmatici očkovat každý rok. V minulosti jsme při chřipce mívali horečky a závratě. Co se nechávám očkovat, chřipku jsem neměla...
Mirek Hahn
24.1.2020 09:10
S očkováním proti chřipce nějak nevím.... Je i velmi slušné množství názorů z řad lékařů, že přínosy i negativní dopady očkování jsou hodně vyrovnané a tedy očkování není žádný zázrak. Snad jen u chronicky nemocných nebo lidí s prokazatelně oslabenou imunitou. A i tehdy bych osobně dal až na doporučení lékaře, a to jiného lékaře než toho, který mne bude očkovat ( víme, že občas jsou lékaři zainteresováni farmakologickými firmami ). Před pár lety jsem to zkusil, nechal jsem se očkovat proti chřipce. Žádný rozdíl proti jiným sezónám. Zaplaťbůh na onemocnění moc netrpím ale dvakrát/třikrát do roka chytnu nějaké krátkodobé bolení v krku. To bylo po očkování úplně stejné. Pravděpodobně jsem tedy nechytil ten virus, proti kterému jsem byl očkován ale jiný virus nebo bakteriální nákazu. Myslím si, že pro mne je zatím očkování zbytečný zásah do přirozených procesů v organismu....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA