FOTO: PID
Moje seniorské cestování
23. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
23.1.2020 20:56
Do vlaku občanku, já dávám tu pražskou, jako ta Tvoje. Do Prahy za 39 kč. Ale taky za 50,podle toho, kterým vlakem. V Praze na tu samou zdarma.ale až pojedu jinam a Arivou, to vůbec nevim jak. Řešit to budu, až to budu potřebovat. Třeba to bude do té doby zase jinak. Vysokou školu na to nemám. :-)
Věra Ježková
23.1.2020 20:54
Ali, má milá kolegyně nejlepšího ročníku, taky si užívám stařeckých slev, i když necestuji zdaleka tak často jako ty. Po Praze můžu jezdit od půlkulatin pět let za 120 Kč. Levnějších jízdenek jsem si všimla i při občasných cestách vlakem i autobusem; počítat je by mě ale nebavilo. :-)
Jitka Caklová
23.1.2020 20:44
Ne jen o tomto fenoménu, 75% slevy pro seniory 65+, jsem napsala 3. 4. 2018, ještě před jeho zavedením, v článku "Souhlasit? Či nesouhlasit? Musím ale vědět, proč!" Po "šťavnaté" diskuzi u článku, po téměř roce a půl v praxi a z tohoto důvodu navýšené administrativě, jsem stále přesvědčena o tom, že přidáním 500.- Kč k důchodu, by stát vyšlo určitě levněji. Každý kdo pobírá důchod by je využil k čemu by mu bylo libo, bez ohledu na to, zda vypadá na 50, 65, 70 a nemuselo by se čekat na pětašedesátku :-) Žákovské, studentské a různé jiné slevy už přece existovaly před zavedením tohoto "fenoménu". Zavedení této slevy a jejích podmínek byl bohapustý populismus.
Elena Valeriánová
23.1.2020 18:58
BRAVO! Zasmála jsem se a hezky si početla. Dnes jsme čekali na autobus do Zlatých Hor. A v tom vidím letět kormorána, popošla jsem kousek od zastávky, kde že usedl a pak ještě kousek a ještě kousek a slyším jak na mě manžel volá. Já byla za jednou budovou a autobus na zastávce. Řidič počkal než jsem doběhla a kupuji jízdenky. 2x senior Zlaté Hory. Koukne se na mě a říká: a vy jste senior? (kroutí hlavou) Moje sebevědomí stouplo až ke střeše autobusu, aby vzápětí spadlo až na špinavou podlahu. To když mně moje bývalá kolegyně řekla: co skotačíš, nejsi na to už stará? A pak jsem si řekla, nejsem, každý jak se cítí. Ona zřejmě přímo úměrně k vypitým lahvičkám tvrdého alkoholu.
Jindra Hubačová
23.1.2020 18:50
Určitě bych nechtěla být starší abych získala slevu na vlak, jsem ráda, že s ním jezdit nemusím. Léčení alkoholiků, zdarma není! Tak pozor, na nadměrné užívání!
Eva Mužíková
23.1.2020 18:20
Naštěstí necestuji mimo severočeský kraj často, spíše vůbec. Tady mi platí seniorská průkazka, zakoupená v lednu za 500,- Kč. Pak jezdím všude bez placení, odpadá mi kupování jízdenek a vzhledem k častým cestám do útulku se mi vynaložená částka vrací za krátký čas.
Marie Seitlová
23.1.2020 16:35
Takto složité to je i v Ostravě. Mám ODIS a tam se dají nabít různé zóny,některé i dokonce zdarma. Je třeba se informovat.
Anna Potůčková
23.1.2020 16:16
O nějakých slevách ve svých 61 letech si zatím můžu nechat jen zdát a do Prahy tak často nejezdím. Ted to bylo po téměř asi 35 letech - tak dlouho jsem tam nebyla.
Libuše Křapová
23.1.2020 16:12
Ali, na pochopení popisu slev by člověk musel mít VŠ matematickou. Nerozumím. Navíc - proč musíte mít i do vlaku zláštní průkazku: měl by přece stačit OP? Já se jím prokazuji i v autobusech a nyní u Arrivy. Ale ta hláška s léčbou alkoholiků je dobrá :-) Tu si musím pamatovat, až zase bude někdo rýpat :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA