Moje seniorské cestování
FOTO: PID

Moje seniorské cestování

23. 1. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Novotná
Do vlaku občanku, já dávám tu pražskou, jako ta Tvoje. Do Prahy za 39 kč. Ale taky za 50,podle toho, kterým vlakem. V Praze na tu samou zdarma.ale až pojedu jinam a Arivou, to vůbec nevim jak. Řešit to budu, až to budu potřebovat. Třeba to bude do té doby zase jinak. Vysokou školu na to nemám. :-)
Věra Ježková
Ali, má milá kolegyně nejlepšího ročníku, taky si užívám stařeckých slev, i když necestuji zdaleka tak často jako ty. Po Praze můžu jezdit od půlkulatin pět let za 120 Kč. Levnějších jízdenek jsem si všimla i při občasných cestách vlakem i autobusem; počítat je by mě ale nebavilo. :-)
Jitka Caklová
Ne jen o tomto fenoménu, 75% slevy pro seniory 65+, jsem napsala 3. 4. 2018, ještě před jeho zavedením, v článku "Souhlasit? Či nesouhlasit? Musím ale vědět, proč!" Po "šťavnaté" diskuzi u článku, po téměř roce a půl v praxi a z tohoto důvodu navýšené administrativě, jsem stále přesvědčena o tom, že přidáním 500.- Kč k důchodu, by stát vyšlo určitě levněji. Každý kdo pobírá důchod by je využil k čemu by mu bylo libo, bez ohledu na to, zda vypadá na 50, 65, 70 a nemuselo by se čekat na pětašedesátku :-) Žákovské, studentské a různé jiné slevy už přece existovaly před zavedením tohoto "fenoménu". Zavedení této slevy a jejích podmínek byl bohapustý populismus.
Elena Valeriánová
BRAVO! Zasmála jsem se a hezky si početla. Dnes jsme čekali na autobus do Zlatých Hor. A v tom vidím letět kormorána, popošla jsem kousek od zastávky, kde že usedl a pak ještě kousek a ještě kousek a slyším jak na mě manžel volá. Já byla za jednou budovou a autobus na zastávce. Řidič počkal než jsem doběhla a kupuji jízdenky. 2x senior Zlaté Hory. Koukne se na mě a říká: a vy jste senior? (kroutí hlavou) Moje sebevědomí stouplo až ke střeše autobusu, aby vzápětí spadlo až na špinavou podlahu. To když mně moje bývalá kolegyně řekla: co skotačíš, nejsi na to už stará? A pak jsem si řekla, nejsem, každý jak se cítí. Ona zřejmě přímo úměrně k vypitým lahvičkám tvrdého alkoholu.
Jindra Hubačová
Určitě bych nechtěla být starší abych získala slevu na vlak, jsem ráda, že s ním jezdit nemusím. Léčení alkoholiků, zdarma není! Tak pozor, na nadměrné užívání!
Eva Mužíková
Naštěstí necestuji mimo severočeský kraj často, spíše vůbec. Tady mi platí seniorská průkazka, zakoupená v lednu za 500,- Kč. Pak jezdím všude bez placení, odpadá mi kupování jízdenek a vzhledem k častým cestám do útulku se mi vynaložená částka vrací za krátký čas.
Naděžda Špásová
Jsem ráda, že nemusím jezdit vlakem, je to na mě moc složité.
Marie Seitlová
Takto složité to je i v Ostravě. Mám ODIS a tam se dají nabít různé zóny,některé i dokonce zdarma. Je třeba se informovat.
Anna Potůčková
O nějakých slevách ve svých 61 letech si zatím můžu nechat jen zdát a do Prahy tak často nejezdím. Ted to bylo po téměř asi 35 letech - tak dlouho jsem tam nebyla.
Libuše Křapová
Ali, na pochopení popisu slev by člověk musel mít VŠ matematickou. Nerozumím. Navíc - proč musíte mít i do vlaku zláštní průkazku: měl by přece stačit OP? Já se jím prokazuji i v autobusech a nyní u Arrivy. Ale ta hláška s léčbou alkoholiků je dobrá :-) Tu si musím pamatovat, až zase bude někdo rýpat :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%