Radost paní Ireně teď dělá kočička
Irena (71): Šikanoval mě vlastní syn. Musela jsem prodat dům
17. 1. 2020Vždy spolu vycházeli velmi dobře. Vozil ji na nákupy a k lékařům, slavili společně narozeniny a vánoce. Dokonce byli spolu dvakrát na zahraniční dovolené. Jenže pak si našel novou přítelkyni a po svatbě začalo peklo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
20.1.2020 12:06
Vidět za vychovaností, či nevychovaností geny? Dítě se rodí "čisté" a je takové, jak mu jdou rodiče příkladem. Výchova není o tom, říkat "tohle smíš - tohle nesmíš, tohle musíš - tohle nemusíš". Nesmíme mít dítě za hlupáka, který nevidí, lépe řečeno nevnímá, jak se chovají, nebo, jak by se neměli chovat jeho rodiče. Dítě moc dobře vnímá rozdíl mezi tím co říkají a na druhou stranu, co dělají rodiče, či přepečlivá babička. Mnohdy, dokud jsou malé, tak jediná jejich obrana, či zjednání nápravy, je nemoc.
Jana Hošková
20.1.2020 11:08
Myslím, že je vždycky potřeba znát vyjádření obou stran a taky rodinnou historii. Neodvažovala bych se kohokoliv soudit (až na ten popsaný extrém v chování k matce samozřejmě), ve "hře" mohou být též "špatné geny" nebo špatná výchova. To znamená, že černé ovce se mohou vyskytnut i v té sebeslušnější rodině. A pak se marně ptáte, kde se stala chyba...pokud je to v genech po nějakém předkovi, tak s tím mnoho teda nezmůžete, pak je třeba se skutečně jen účinně bránit, aby to nezničilo vás.
Jitka Caklová
20.1.2020 09:26
Rodiče nám nikdy nemluvili do vhodnosti, či nevhodnosti při volbě kamarádů, později životních partnerů, nebo nedej Bože, když už se stalo aby říkali že si pro nás představovali "lepší". Přitom právě oni, možná pod vlivem svých rodičů, se pro maminku, po smrti tatínka, stali tím nejtěžším úskalím a připravili mamince těžké chvilky. Přesně věděli, aniž by "stéblo křížem přeložili", kolik by právě ten jejich vyvolený měl dostat.
Hana Rypáčková
19.1.2020 16:25
Můj tatínek tomu říkal : " Ta je chytrá, myši chytá"... :-) Slušné děti se vzdají dědictví a nechají matku bydlet, i když mají nárok na poměrné dědictví po otci...
Jitka Caklová
18.1.2020 14:01
Jinak řečeno, potkat mě může cokoliv, ale je jen na mně, zda si to pustím do svého života. :-)
Jitka Caklová
18.1.2020 13:46
Paní Hynková, dotaz jsem dala v příspěvku 17.1.2020 20:57. Žiji přítomností a potká mě jen to, co si do života pustím. "Malovat čerta na zeď" a klepat se dopředu strachy, "coby-kdyby", pokládám za ztrátou energie.
Jitka Caklová
18.1.2020 05:17
Vzbudila mě myšlenka, abych doplnila příspěvek (20:57) ...... a proč nepotkalo mě, to co paní Irenu?, vždyť už mi letos také bude 71 let a dokonce mám jistotu, že mě ani nepotká. Tento pocit bych přála každému a díky Bohu, pro některé Bohu-žel, stále pro všechny platí: "Každý je svého života i štěstí strůjcem." ♥♥♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA