Pokroky oční medicíny: od jehly až po laser
Ilustrační foto: ingimage.com

Pokroky oční medicíny: od jehly až po laser

13. 1. 2020

Časté ostření na obrazovky televize, monitoru i displeje chytrých telefonů dávají očím v 21. století zabrat. Na druhé misce vah se ovšem nachází technologický pokrok, díky němuž lze dnes diagnostikovat a léčit mnohé vady a choroby.

oči
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše Onderková
Mám za sebou operaci očí. jelikož jsem měla na dálku i na blízko dost dioptrií a musela jsem nosit dvoje brýle, rozhodla jsem se pro operaci. Nechala jsem si odstranit obě vady u obou očí najednou a mám čočky s UV filtrem. Od operace uběhlo více než rok a jsem stále spokojenější. žádné problémy a dokonce vidím líp než za mlada. Jsem ráda, že jsem se takto rozhodla.
Jana Šenbergerová
Neřekla bych, že je to paráda. :-) Není to nic příjemného, ale vzhledem k tomu, že je operace nebolestivá a netrvá dlouho, dá se zvládnout celkem v pohodě. Bez ní už bych dnes u počítače nevysedávala. Jsem krátkozraká, na blízko, asi 25 -30 cm, vidím výborně bez brýlí, ale na dálku jsem si je nechala. K počítači potřebuji jiné brýle. Připlatila jsem si na čočky s UV filtrem, celkem 2 tisíce. Občas ty čočky v šeru nebo ve tmě vidím jako stříbřité kroužky, ale nemá to vliv na kvalitu vidění. Lidem, kteří byli celý život krátkozrací, se nedoporučují čočky s opačnou polarizací. Mně operace zkvalitnila život, bez vodicího partnera už jsem měla potíže.
Dana Puchalská
Článek je skvělý a kdo má jakékoli laserové operace očí, ví jaká je to paráda.
Karel Hyndrák
Perfektní článek!
Danka Rotyková
Na brýle jsem sice zvyklá, líbí se mi, ale zároveň vítám všechny moderní postupy spojené s operací očí. Jen ta cena je trochu vysoká, tedy alespoň pro mne. Takže brýle prozatím vítězí, pokud by došlo v budoucnu ke zlevnění, asi bych neváhala.
Věra Ježková
Mám za sebou operaci katarakty na jednom oku. Pro mne to byla brnkačka. Brýle jsem si ale ponechala, protože je chci nosit. Multifokální a samozabarvovací.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%