Stěhování bývá pro seniory značně stresující
Z většího do menšího? Starší lidé mají ze stěhovaní panický strach
14. 1. 2020Byt je příliš velký. Platby za jeho užívání jsou vysoké. Je v domě bez výtahu, ve vyšším patře, takže je najednou problematické se do něj dostat. To jsou situace, které lidé vyššího věku řeší čím dál častěji. Kdo si předem nepromyslel, jak bude v penzi bydlet, se dostává do obtížných situací.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Misa Vesel
24.3.2021 16:34
Když jsme se s manželem stěhovali také jsme z toho strach. Děti nám ale naštěstí se vším poradily a doporučily nám i stěhovací firmu, https://stehovanikoruna.cz/, kteří nám pomohli nejvíce. Nyní bydlíme v novém bytě a vše je skvělé
Eva Mužíková
16.1.2020 22:17
Z vesnice do města, z bytu 84m2 do bytu 34m2, žádný problém... Vše jsem zvládla a jsem moc spokojená.
Marie Doušová
16.1.2020 15:12
Vůbec si nedovedu představit přestěhovat se do bytu na sídliště. Od dětství bydlím v malém rodinném domku a bydlet v panelovém domě ,bych asi těžko snášela. Zahrádka ,dvorek a posezení u domku je to nejhezčí co mě v létě nabíjí do dalšího života. Nevím jak to bude do budoucna ,ale nějak se mi to zatím nechce řešit . Věřím , že dožiji v domku .
Jana Šenbergerová
15.1.2020 14:35
Nikdy jsem neměla ráda ani přesuny nábytku z místa na místo, kromě doby, kdy se hledalo to ideální a nejfunkčnější. Kdyby došlo na nejhorší, měla bych s tím zpočátku problém, ale rychle bych si zvykla. Dokážu být doma všude, kde mám postel, židli a stůl.
Zdenka Soukupová
15.1.2020 13:12
Časem mě to stěhování asi taky čeká. Rozumem jsem s tím smířená, ale pocity? Už teď všelijaké. Dodávám si síly a odvahy do toho kroku už teď.
Marie Faldynová
15.1.2020 11:08
Stěhovali jsme se jako rodina čtyřikrát, pomáhala jsem stěhovat kamarádku, která ovdověla, není to jednoduché, ale za pomoci druhých se to dá zvládnout.
Jana Hošková
15.1.2020 10:26
Za svůj život jsem se také stěhovala několikrát. Pokud byl člověk mladý, nebyl to problém - já jsem ještě naštěstí typ, co na věcech nelpí. Bez milosti vyhazuju nepotřebné (a pak dodatečně zjistím, že to potřebné přeci jen bylo...). To konečné rozhodnutí - stěhování do menšího v pozdním věku, musí přijít opravdu včas. Dovedu si teď v živých barvách představit, co by to znamenalo - hlavně tedy to vlastní stěhování a "znovubudování". Síly ubývají. Taky mi stačilo, když jsem před několika lety zorganizovala přestavbu bytu a kromě jiného jsem tajně, aby to rodina nevěděla, zlikvidovala staré zrcadlo na zdi v předsíni. Nejenomže z toho bylo pozdvižení a já se stala nepřítelem, ale ještě minimálně dva roky potom jsme se všichni (včetně mě) vždycky chodili automaticky podívat do zrcadla, tedy tam, kde původně viselo a čuměli do prázdné zdi (co s námi udělala síla zvyku). :-))
Soňa Prachfeldová
15.1.2020 07:26
Je dobré sebrat odvahu a včas se stěhovat do menšího, přijatelného obydli, když to nejde jinak vyřešit. Zamlada mi to nedělalo potíže, teď ale bych trpce postrádala místa, kde žijí 50 let, doufám, že i dožiji.
Margita Melegova
14.1.2020 21:26
Stacilo jen sebrat odvahu a uvedomit si, ze na ty dve patra a obrovskou zahradu bych musela platit uklizecku a zahradnika, to nemluvim o nakladech na udrzbu domu a bylo rozhodnute, nelituji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA