FOTO: archiv autora
Ten božský čas mládí 1, verše z let 1962 - 1968
4. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
6.1.2020 14:03
Líbí se mi nejen použitá slova od tohoto mladíka, ale všimla jsem si vzhledu v uspořádání veršů. Nejprve dívka-nebo žena s nahoře rozevlátými vlasy, dál útlý krk, plná hruď, pak štíhlý pas a rozšiřující sukně až k verši „co stojíš ty," dál navazuje postava štíhlého muže se širokými rameny. Zajímalo by mne, zda toto zformátování bylo již v prvopočátku, nebo až nyní?
Zdenka Soukupová
5.1.2020 13:37
Moc hezké... Taky jsem si při čtení vzpomněla na mládí, i když bylo bez básniček. Jo, jo, kdeže loňské sněhy jsou...
Drahomíra Stínilová
5.1.2020 02:09
Jak jsem si všimla, píšete hlavně prózu, ale poezie, i když ze starší doby, taky není k zahození. Poezie je vlastně ten nejlepší proužek smetany na povrchu jogurtu. Když ho nabereme na lžičku - ochutnáme báseň. A když ho zamícháme do prozaického zbytku v kelímku, čtenář si pochutná. Jistě si vzpomínáte, na epidemii našeho mládí v psaní veršů. Byla to snad móda, anebo východisko. Když téměř veškerá tvorba musela být spojena s budovatelskou nadsázkou, zbývaly alespoň verše o přírodě a o lásce. Je dobře, že jste na to nezapomněl. Budu se těšit na pokračování.
Jan Zelenka
4.1.2020 15:52
Moje milé dámy, všem vám vřelý dík za komenty. Ještě vložím dva díly a pak opět něco jiného.
Jana Kollinová
4.1.2020 12:11
Přečetla jsem verše jednou, dvakrát a znovu se vrátila k titulní autorské fotografii. Tak mladý, tak talentovaný! Pohled jeho očí prozrazuje vše, co autor vypověděl slovy v úvodu vzpomínkové knihy "Návraty" (viz druhý odstavec článku). Děkuji. :-)
Anna Potůčková
4.1.2020 11:27
Tvojí poezií se člověk při těchto verších musí ohlédnout zpět za svým mládím. Vzpomínám, když jsem psala dopis svým dávným láskám, pokaždé na úvod byla nějaké krátká poezie. A tyto krátké verše jsme si psaly s holkama ručně do deníčků. Mám jej dodnes a že to už je let. Navíc u některých mám i iniciály, který verš jsem komu poslala. Krásné vzpomínky......
Hana Rypáčková
4.1.2020 10:20
Přesně v těchto letech nás kluci balili nejen kytarou ale i básničkami... Nebyly takhle hezké, ale fungovaly...Ovšem pak se objevil drsňák a měl úspěch.... Jsi básník a spisovatel. Jistě ti to přináší hodně radosti. A nám taky...
Jana Šenbergerová
4.1.2020 10:02
V té době jsem občas napsala nějakou rýmovačku, která zmizela v nenávratnu. Spíš jsem básně četla a přednášela, zatímco ty už jsi byl básníkem. No není to krásné, dožít se stáří a moci vytáhnout ze šuplíku myšlenky svého mládí?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA