Václav Marhoul: Dobro v lidech není možné úplně zničit
Režisér Václav Marhoul a kameraman Vladimír Smutný

Václav Marhoul: Dobro v lidech není možné úplně zničit

24. 11. 2019

Nabarvené ptáče. 11 let příprav. Z toho 3 roky práce na scénáři, kdy vzniklo celkem 17 jeho verzí. 8 000 naježděných kilometrů při obhlídce lokací v Polsku, Ukrajině, Česku a Slovensku.

rozhovor
Autor: Kamil Chalupa
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Pana režiséra Marhoula jsem zažila za jiných okolností, a to ve vojenském archivu, kam chodil do studovny. Vzpomínám, že ho zajímaly materiály, odkazující na Lídu Baarovou. Jeden z mladých historiků mi před pár lety vyprávěl, jak se účastnil natáčení filmu Tobruk režiséra Marhoula. Podmínky byly dost drastické, ale představitelé našich vojáků pak působili velmi věrohodně. Je to výrazná osobnost naší filmové tvorby.
Dana Puchalská
Pan Marhoul je dobrý režisér. Ale na tento film nepůjdu ani za nic. Do kina jdu za zábavou a humorem, což v tomhle případě určitě neplatí.
Danka Rotyková
Článek je moc zajímavý, pan režisér má vždycky co říct. To je asi pro mne maximum, které vstřebám, když jde o násilí a děti, jedno, zda je to natočeno podle skutečnosti nebo nikoli. V mládí jsem to zvládla, dneska je to pro mne příliš velké rozrušení. Škoda, myslím si totiž, že je to "velký" film, který může natočit jen výjimečný člověk.
Hana Rypáčková
Zlo zase plodí zlo a na místech, kde se zlo děje je energie, která zase zlo podněcuje. Na festivalu jsem se účastnila besed a film Nabarvené ptáče se mi líbil. Krása černobílých filmových scén jako vyvažující protějšek tématu.
Jana Šenbergerová
Vzhledem k tomu, že nemám ráda knihy a filmy, ve kterých trpí děti, byla jsem pevně odhodlaná se na ten film nikdy nedívat. Stačí mi vidět a vnímat, kolik milujících rodičů psychicky týrá své děti žijící jinak v blahobytu. Po tomhle rozhovoru si už svým rozhodnutím nejsem tak jistá. Problém je v tom, že nastřádané "zlo" není také možné potlačovat donekonečna. Děsivé je, jak svobodně ho mnozí uvolňují právě v dnešní době. Ti kdo třeba šikanují, jsou na tom stejně špatně jako šikanovaní. Jen doufám, že to nedotáhneme tak daleko, aby dnešní zhýčkané děti poznaly na vlastní kůži, co je to válka, hlad a zoufalství. Kéž by poselství filmu došlo k těm, kteří by ho potřebovali pochopit nejvíc. Děkuji za zajímavý rozhovor.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%