Ilustrační foto: pixabay.com
Dvacet čtyři let. To je doba, kterou Češi tráví v penzi
29. 9. 2019
Nikdy dříve lidé nebyli tak dlouhou dobu v důchodu. Česká správa sociálního zabezpečení zveřejnila aktuální čísla, která jsou potěšující i odstrašující zároveň.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
2.10.2019 05:06
Kéž by to šlo prožít život v důchodu až do konce dní šťastně a zdravě. Někdy je to dlouhodobě trápení a pak by si člověk přál už odejít. Proto pěstujeme veselou mysl, jak jen dokážeme.
Danka Rotyková
30.9.2019 20:13
Tak to se moc těším, podle statistiky by mě čekalo ještě plných 22 let v důchodu. V naší rodině jsou ženy ty šťastnější, muži se zatím důchodu ani nedožili. Když jde ta hrozná reklama v TV na pojištění při úmrtí, mám chuť hlasitě zařvat. Tu pojišťovnu bych nejraději zažalovala, přece všechno co existuje není třeba propagovat v médiích. Na mne ta reklama působí hrozně. Což teprve, jak musí působit na naše 90-ti leté rodiče.
Danuše D'Engeli
29.9.2019 21:11
Člověk v důchodu by si měl užívat své koníčky a žít plnohodnotný život. Na tomto výsledku se podle mého názoru musí praovat mnoho let předtím, než člověk jde do důchodu. Osobně jsem šťastná a mám hodně zálib, které neustále rozvíjím. Znovu se vracím k lidem ze Židovské obce. Dožívají se vysokého věku a jsou velmi veselí a tvořiví. Mají hodně přátel. Jak jsem již kdysi psala, mnozí jsou přeživší genocidy a jejich duch je tak "utužený", že jsou i ve stovce šťastni. Se srdečným pozdravem, Danuše S.
Hana Rypáčková
29.9.2019 16:18
Moje maminka byla 38 let v důchodu, tatínek jen deset, protože do 76 pracoval .A já bych mohla mít příští rok 20 let na rentě...Je to jen stě velks problém pro rozpočet, když dětí nepřibývá....
Dana Puchalská
29.9.2019 15:21
Můj otec byl v důchodu celý půl rok. Škoda, měl nemocné srdce. Třetí infarkt nepřežil. Ale co se týká ten z naší rodiny je to lepší. Jsem zvědavá na sebe, jak dlouho si tu penzi užiju. Snad se zadaří.
Jana Šenbergerová
29.9.2019 15:13
Polovinu mám úspěšně za sebou. Mnozí mí blízcí, přátelé nebo známí se důchodu ani nedožili. Ať bude druhá část mého důchodového věku jakákoliv, už teď mohu říct, že jsem šťastný člověk, protože jsem se ho nejen dožila, ale zčásti už i hezky prožila. :-)
Jitka Caklová
29.9.2019 09:30
Je to individuální. Moje maminka nestudovala, od čtrnácti let byla služka u pánů a od r. 1949 služka režimu. Porodila a vychovala čtyři děti a důchodu si užívala krásných 27 let. Čest její památce ♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA