FOTO: autor
Výběžek, konec světa
28. 9. 2019Jde o výběžek Frýdlantský, na severu Čech. Na mapě ho vidíte jako to druhé „ucho“ na hlavě republiky. A konec světa? Geograficky je to jednoznačné, ze tří stran je to území obklíčené Polskem a čtvrtou stranu přehrazuje hřeben Jizerských hor.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
30.9.2019 19:37
Máte vlastně pravdu. Já jsem takhle po rozvodu úplně sám procestoval pěšky republiku z Prahy až na východní Slovensko.
Mirek Hahn
30.9.2019 12:53
Ve dvou... Někdy ano, někdy ne. Když si chci opravdu vyčistit hlavu a odpočinout, tak raději sám. Dává mi to možnost nedržet se pevně plánu, nemusím se přizpůsobovat, kromě toho rád jezdím do zapomenutých krajů, kde se nikomu moc nelíbí....
Jan Zelenka
30.9.2019 12:42
Neznám ten kraj. Fotky jsou pěkné, článek taky. Není ale lepší cestovat ve dvou?
Eva Mužíková
29.9.2019 22:47
Frýdlantský kraj navštěvuji často díky aktivitám v útulku. Hezký článek i fotečky.
Hana Rypáčková
29.9.2019 16:35
Tsky m3 Bobří sud zarazil, ale byla jsem tam jen na kratším pobytu. Kombinace kolo auto je skvělá...
Naděžda Špásová
29.9.2019 16:29
Trochu to tam znám. V Libverdě jsme před lety byli pár dní v lázních, tak jsme si to tam trochu prohlédli. U Obřího sudu jsme také byli. Fotky jsou hezké, popisky mi nechybí. :-)
Jitka Caklová
29.9.2019 13:28
:-) :-) :-) Obří nebo Bobří, vždyť je úplně jedno zda je sud obra, nebo bobra. Celý život žiji pod "Mužskými" skalami, protože lemují vrchol (vyhaslou sopku) a stejnojmennou obec, Mužský a až na stará kolena jsem zjistila, že vlastně celý život žiji pod Příhrazskými skalami, protože kdysi dávno tvořily jakousi hráz, při které vznikla obec Příhrazy. Nyní si nejsem jistá, zda názvy sudů jak nad Libverdou, tak v Javorníku, názvem "obří", vystihují svoji velikost, nebo někomu patřící. Co na to češtináři/ky? https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2019/cislo-1/bobri-skandaly.html
Alena Tollarová
28.9.2019 22:44
Mirku, byla jsem zvědavá na fotku Bobřího sudu :) Do Frýdlantského výběžku jsem se málem vdala, ale nevyšlo to. Je to tak dávno ... Bohem zapomenutým krajem jsme se trochu toulali loni i letos, je tam krásně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA