Ilustrační foto: ingimage.com
Snižování hladiny cholesterolu je vždy bezpečné
29. 9. 2019
Ucpávání a kornatění tepen neboli ateroskleróza představuje hlavní příčinu vzniku kardiovaskulárních onemocnění, na které jenom v České republice umírá ročně kolem 50 000 lidí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Renata Simunkova
8.4.2025 09:18
Mám vždy takovou zásadu, že léky až jako poslední možnost, samozřejmě pokud to není závažný problém. Cholesterol mám zvýšený ale zatím ne o tolik. Lékař mi zatím statiny nepředepsal a stejně bych se jim ráda vyhnula. Co kromě diety a pohybu může pomoct ten cholesterol stailizovat?
amálka zpohádky
18.10.2019 12:41
Mám cholesterol (zlý) zvýšený, léky -statiny jsem nesnášela, tak to nehrotím, hlavně se nestresovat, ptž tělo si cholesterol vyrábí stejně samo, z toho je jasné že cholesterol je pro život důležitý, tak proč ho uměle snižovat....
Hana Rypáčková
9.10.2019 10:05
Právě mě ho lékař našel vysoký , zřejmě ten dědičný, mám nízký tlak, váhu v normě, stravuji se zdravě, jsem pohybově aktivní, lékař to nehrotí. Léky zatěžují ledviny.
Mirek Medák
3.10.2019 19:53
Na cholesterol je česnek. Tedy, pokud ho dotyčný člověk snáší. ( žlučník atd)
Slávka Kobylková
1.10.2019 11:52
Ano, snižování cholesterolu je vždy dost nebezpečné, nelíbí se mi zastrašující článek a reklama na statiny. Pokud má někdo trochu vyšší cholesterol, je třeba upravit stravu, pokud má dědičně tento problém, pak asi je nutné nasadit léky. Problém je však v tom , že lékaři většinou předepisují léky na tlak a tyto statiny, to je ovšem nebezpečná kombinace, protože v těle nadělá víc škody než užitku, to ovšem lékaře většinou nebere.Takže výborný lékař zváží pro a proti a této kombinaci se vyhne. Záleží pochopitelně na věku pacienta a jeho zravotním stavu, popř. dalších nemocech,co má. U mě by tedy můj lékař se statiny nepochodil, ale naštěstí mám rozumného chlapa, který při hodnotě celkového cholesterolu 5,8 se nehroutí a řekne, že je to trochu nad normu, ale vrtat do toho nebudeme.Tak pozor na to!
Ivo Mílek
29.9.2019 21:01
Vážená redakce, již několik let úspěšně snižuji hladinu toho špatného cholesterolu a nyní se z názvu článku dovídám, že je to nebezpečné. Co mám podle vás dělat?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA