Foto: archiv autorky
Podivuhodná Kréta a tajemný disk z Faistu
31. 8. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
7.9.2019 21:54
Všechny vaše cestovatelské zážitky se pěkně čtou. Na Krétě jsem nebyl, tu ještě stihla moje žena s dcerou. Docela mne to mrzí, neboť mne lákají všechna historická místa Středomoří. Tak alespoň vašim prostřednictvím.
Libor Farský
3.9.2019 12:42
Děkuji, Řecko je mé nejoblíbenější ze starověkých civilizací. Škoda, že k článku nelze připojit řecké melodie, ty přímo miluji.
Vladislava Dejmková
1.9.2019 07:32
Krásná vzpomínka na Krétu. Před mnoha lety jsem tam byla také a díky výborné průvodkyni jsem zažila něco podobného.
Věra Ježková
31.8.2019 18:48
Já jsem také měla Petišku. Připomněla jste mi televizní inscenaci Krásné Heleny (mého oblíbeného J. Offenbacha), kde se zpívá „…odpluj na Krétu …“. Do letadla bych vlezla; ale nemám s kým. A asi někdy v prosinci, aby tam nebylo vedro.
Naděžda Špásová
31.8.2019 17:32
Hezké, přenesené obrázky. Kréta určitě stojí za návštěvu. Ovšem jen pro ty, kteří vlezou do letadla.
Jana Hošková
31.8.2019 15:04
Zuzko,Petiškovu knihu jsem taky milovala,ale na prvním místě byl E. Štorch a Burianovými ilustracemi!
Jana Hošková
31.8.2019 15:01
Dano, já si teď z těch fotek prenesených do počítače z nich dělám videa s hudbou. K Řecku přidávám melodie řeckě,k Italii italské apod. Moc mne to baví a je to lepší, než si fotky jen prohlížet ?
Zuzana Pivcová
31.8.2019 13:19
Můj zájem začal také jako u Vás, ale byl podnícen knížkou Eduarda Petišky Řecké báje a pověsti. Některá z míst na Krétě, která jmenujete, jsem také viděla, a to při své první řecké návštěvě v roce 2003, po které následovaly další a další, neboť jsem se zamilovala do řeckých reálií. Jsem ráda, že jsem si díky Vašemu příspěvku mohla leccos připomenout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA