Ilustrační foto: ingimage.com
Nibbling aneb uždibování. Nesmyslný trend současného stravování
3. 9. 2019
Jezte sedmkrát denně. Noste si stále s sebou něco k jídlu. Jezte malé porce, ale velmi často. To bývá doporučováno různými výživovými poradci jako jeden ze způsobů zdravého stravování a cesta k hubnutí. Jenže je slyšet čím dál více hlasů, že jde o nesmysl.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Loužecká
5.9.2019 13:03
Mám duodenogastrický reflux, takže pro mě je to nový výraz, ale běžný způsob stravování.
Zdenka Soukupová
4.9.2019 11:02
Nibbling - zní mi to podobně jako neblinkat. Jím postaru. 4x denně + páté "jídlo" je kávička po obědě s něčím sladkým. Za odměnu. Tak mi to vyhovuje a už ten styl asi měnit nebudu.
Danka Rotyková
3.9.2019 22:45
Mám dobré trávení, rychle spaluji, a proto jsem si zvykla jíst častěji, cca 5x denně. Bez syté večeře bych asi neusnula, ráno mám vždy pořádný hlad. A uždibování je pro mne stejně příjemné jako pro kuřáka kouření.
Soňa Prachfeldová
3.9.2019 22:10
Hrozné převzaté výrazy a spekulace o zdravé výživě jsou až velmi nezdravé. Šílený manipulační styl s různými jedinci.
Dana Puchalská
3.9.2019 14:01
Kristova koho, kdo na ten název přišel? Já jím většinou 3x denně a myslím že je to tak akorát. Ale když je horko odložím oběd na předčasnou večeři.
Zuzana Pivcová
3.9.2019 13:53
Já "nibbluju" (to je výraz!), pokud mám vedle sebe co k ukusování. Takže přede mnou vše uklidit, schovat, zavřít. :-D
Oldřich Čepelka
3.9.2019 13:14
Celodenní uždibování je blbost. Celodenní popíjení vody nošené neustále v lahvi kamkoli, je ještě větší blbost, hraničící se zdravotním hazardem. Ale stravování našichbabiček z luk a polí se dnes už taky nehodí. Raději menší balíky kalorií. Co zůstává: jez do polosyta. Včas se zvedni od talíře.
Jana Slavíková
3.9.2019 12:41
Slovo "nibbling" se mi také nelíbí, ale rozhodně nehrozí, že by mi vzalo chuť k jídlu :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA