Ilustrační foto: pixabay.com
Manuály na životní úklid slaví úspěch
9. 9. 2019
Jednou z nejprodávanějších knih se stal manuál, jak postupně uklízet naše domovy tak, aby příbuzní po naší smrti měli co nejméně práce. Nechutné? Morbidní? Nebo naopak přirozené, praktické? Svět se veze na vlně, která doporučuje zbavovat se věcí, nezanechávat po sobě plné byty.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
9.9.2019 11:39
Článek mi neřekl nic nového, co bych nevěděla/netušila - je dobrý. Ale víc mne pobavily všechny vaše příspěvky, zasmála jsem se, byť byly chvílemi "morbidní" ! :-))
Jarmila Komberec Jakubcová
9.9.2019 11:10
Jeden z nejlepších článků co jsem zde četla. Také začínám s tříděním nepotřebných věcí. Vím ze zkušenosti jak jsem celý měsíc vyklízela věci po manželovi, který byl neskutečný "hromaditel". Z cest už si vozím jen figurku kočičky nebo magnetku. Knihy jsem většinou rozdala a nechala i jen ty nejzajímavější, oblečení každý rok třídím a nepotřené dávám na charitu. Potřebné doklady mám v jednom šupleti a tak se pomalu připravuji na odchod z tohoto světa.
Jana Šenbergerová
9.9.2019 11:09
Pár podobných knih už jsem přečetla, ale je to marné, je to marné, je to marné. Jsem Rak, a co je mi milé, jen tak z klepet nepustím. Dětem nechám peníze na pár kontejnerů, ať si nechají, co budou chtít a zbytek mohou s klidným srdcem vyhodit. Mně by vyhazování "pro mě potřebných věcí" utrhlo srdce. Možná spolu nad mými krámy stráví příjemné chvíle vzpomínáním na dětství, možná i na rodiče. A smrt, na tu jsem připravena. V hlavě mám prázdno už dávno. To, že se něco vyhodí, ještě nikoho na smrt nepřipravilo. A ještě něco. Nedávno se po úmrtí jednoho obyvatele našeho domu objevil v přízemní chodbě koš plný různých "zbytečností" a obrazů. To byste se divili, jak rychle byly rozebrány. Proč být jako všichni, když jsme různí. :-)
Mirek Hahn
9.9.2019 10:59
Skvělý článek, fantastické téma!!! Už pár let se snažím nějakým poměrně nebolestivým způsobem uklízet. V prostoru i v sobě :-) Nějaké dílčí třídění a vyhazování už proběhlo. Změny v životním prostoru sice jen malé a nevýznamné ale vyzkoušel jsem si, že je to správná cesta, že se nic nezměnilo vyhozením pár krámů. Problém jsou klasicky knihy, máme jich moc, a zbavovat se knih je obzvlášť těžké.
Hana Rypáčková
9.9.2019 10:06
Kamarádka si ji přinesla z knihovny, že se jí bude řídit při úklidu. Má chalupu a byt naplněné krámy. Je jí všeho líto, moc toho nevyhodila. Většinou, když něco byhodím, tak to hledám. Proto stěhuji věci na chatu a pak teprve do kontejnérů. Ovšem medvědí kožich po mamince ( beran) nevyhazuji. Když svítí únorové sluníčko ,zahalím se do něho, chlupáče, a dívám se na zasněžený Boubín. Lepší nez fusak.
Růžena Kuželková
9.9.2019 09:46
Já mám jedinou a myslím si,že dobrou radu - často se stěhovat.Bydlela jsem v bytě 1+2 a přestěhovala jsem se do "krcálku" 1+0 a co myslíte,těch věcí,co jsem měla zbyla zhola polovina,myslím,že mé děti nebudou mít příliš práce s vyklizením bytu a poslední odstavec dnešního "povídání"mi dává za pravdu.Nikdy jsem nelpěla na věcech,spíše na vzpomínkách a ty v bytě nezaberou žádnou část.To je můj pohled na věc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA