Foto: autorka
Z deníčku hlídací babičky
19. 8. 2019Jsem jen občasná hlídací babička, moje vnoučata jsou vzdálená tři hodiny jízdy vlakem. A teď za nimi jedu a moc se na ně těším, protože je nevídám až tak často. Přemítám o tom, co všechno bychom mohli podniknout, protože nejfrekventovanější otázka mého vnoučka je: "Babi, co budeme dělat?"
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Renata Stolařová
31.8.2019 18:40
Paní Libuše Křápová, Váš příspěvek s 2 vnuky mě evokuje co jsem nedávno četla na FCB. Starší manželé zvali starší manželé kamarády někam na hudební produkci či co a ten dědeček mu odpověděl : My nemůžeme, hlídáme malý teroristy. Musela jsem se tomu strašně smát. Děda je vtipný.
Zdenka Jírová
20.8.2019 00:45
Moc hezký článek, také jsem bývala "hlídací" babička. Mám dvě vnoučata, ale jsou velmi daleko věkem od sebe. Vnučce je už 27 a vnukovi bude 13. Postupně jsem hlídala obě. Zvláště hlídání vnuka bývalo pro mne složité. Měla jsem zkušenosti jen s holkami / 2 dcery a vnučka/ a najednou jsem musela vymýšlet hry pro dosti chytrého kluka, který na všechno měl :" A proč?". Navíc si moje odpovědi pamatoval, tak jsem si nemohla vymýšlet. Bydlí v Praze, tak někdy jsem musela já do Prahy a někdy mi ho dcera přivezla ke mně. To jsem většinou řešila nějakým zajímavým výletem, akcí pro děti v supermarketu. Na jednu velmi zdařilou mám hezké vzpomínky, týkala se " přistání kosmonautů na Měsíci a byla vynikající. Také jsme byli v pravěku, to zrovna miloval dinosaury a podobných akcí bylo víc. Teď už mu bude 13, tak svou návštěvu kromě oběda, na který se u mě těší, "přetrpí" pomocí svého mobilu. Byly to hezké časy, ráda na ně vzpomínám.
Alena Vávrová
19.8.2019 19:36
Nikdy jsem víc než jedno vnoučátko hlídat nemusela, tak jsem těch pět postupně zvládala v pohodě. Poslední vnouček je ale náramný mamánek, takže tam to asi ani nehrozí. Druhá babička, co je u nich častěji, protože bydlí blízko a má k ruce i dědu, ta to zvládá, včetně obsluhy jejich domu a veškerého zařízení na tlačítka ;-)) . S vnoučaty, od nejstarší po nejmladšího, mám ale krásný, vzájemně láskyplný vztah a narození pravnučky byl pro mne ten nejkrásnější dárek. Hezky se o tom jednom vašem dni hlídací babičky četlo.
Marie Doušová
19.8.2019 17:35
Moje maminka byla úžasná hlídací babička. Vždy nám dcerky když bylo třeba pohlídala . Milovaly svojí babičku a vždy se rády k ní vracely. Budete mít krásné vzpomínky a únava se vyplatí. Jste super babička.
Vladislava Dejmková
19.8.2019 14:41
Vnoučata se jmenují Jakub a Adélka. To Badí si Jakub vymyslel, když byl malý a stále to preferuje, protože neumí dobře vyslovit hlásku K.
Libuše Křapová
19.8.2019 14:09
Ještě jsem dumala, jak se děti jmenují. Adí mi vyšlo na Adélku, Badí snad Bedříšek? Nebo jsem moc vedle? :-)
Libuše Křapová
19.8.2019 14:08
Vlaďko, parádní povídání :-)připomnělo mi to, jak loni přijela dcera s přítelem a dvěma kluky s ADHD. Jak já byla ráda, že odjíždějí :-) A to sem je ani nemusela hlídat.
Eva Mužíková
19.8.2019 14:00
Hezky poutavě napsané. Ten list kostivalu asi nebyl pro malé prdelky moc příjemný zážitek...
Jana Šenbergerová
19.8.2019 13:54
Máme tu tři - 5, 14, 17. Různé kombinace dvou ještě ujdou. Třetí bývá navíc. S tím mám vlastní zkušenost, byli jsme tři sourozenci a vždy 2 x 1. Starší občas vyrazí někam sami, ale dostat je od mobilů bývá práce. Mladší odmítá chodit ven a já šílím při hraní s petšopáky. Má jich plný batůžek a já nejsem schopná je ani všechny poznat, takže bývám velmi často kárána, když si je pletu. Naštěstí umí hrát PEXESO a různé jiné karetní hry, tak to občas proložíme. Při výjimečném pobytu v parku mě tak roztočila na kolotoči, že jsem se dvě hodiny cítila jako po těžké opici, a to jsem měla kolotoče vždycky ráda. Miluji je, ale po třech týdnech se moc těším na týden do Tater s důchodci. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA