
Ilustrační foto: ingimage.com
Plýtvání jídlem dosahuje rekordů
2. 8. 2019Jídelna či provozovna rychlého občerstvení v průměru denně vyřadí mezi dvěmi až čtyřiadvaceti kilogramy jídla, které by se dalo ještě spotřebovat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
6.8.2019 16:07
Mohu říci, že jídlem zásadně neplýtvám, nakupuji menší množství, někdy zbylé dám do mrazáku. Když se výjimečně něco zkazí, mám z toho nepěkný pocit. Šetřím i s vodou.
Jana Šenbergerová
5.8.2019 19:35
Vnučka mě dnes šokovala prohlášením, že ve školce mají kyblík, do kterého mohou vyhodit jídlo, které jim nechutná. :-(
Ladislav Vesecký
5.8.2019 14:11
Jak už jsem tady psal jednou: plýtvá jen ten, kdo byl v rodině tomu naučen. Plýtvání pomohl i ten prohnilý kapitalismus!
Marta Pišanová
4.8.2019 12:26
Někdy se plýtvá a někdy se neprodá jídlo které se vyrobí v cukrárnách, restauracích , a už funguje i mobilní aplikace projektu "Nesnězeno," kde se dá koupit jídlo ,které by se jinak vyhodilo ,dobrý nápad ,taky jedna z možností jak "nevyhodit "
Věra Ježková
3.8.2019 07:22
Neplýtvám. Znám rozdíl mezi Spotřebujte do … a Minimální doba trvanlivosti … Občas ale něco stejně vyhodím. Trpím, když vidím v televizi, kolik jídla se zbytečně vyhodí v obchodech a restauracích.
Jitka Caklová
3.8.2019 07:05
"Sytý hladovému neuvěří.", "Lehko nabyl, lehko pozbyl." a "Z cizího krev neteče." Kdo si ale dnes uvědomí, že to "cizí", například spodní voda, je nás všech, I VE STUDNÍCH. Když jsme před čtyřiceti lety kopali studnu, museli jsme mít od vodohospodářské zprávy povolení, jak k vykopání studny, tak k odběru určitého množství vody. Říkat, "já si do bazénu točím vodu z "vlastní" studny, je laciné. Jednou na plýtvání, hlavně s vodou, dojedeme všichni.
Hana Rypáčková
3.8.2019 06:43
Vím, že hotovky v nabídce menu se už později neprodávají, myslela jsem, že proto, aby si kupoval host drahé minutky. Unie nás zabije.
Josef Borecký
3.8.2019 06:14
Máme příkaz z EU že po dvou hodinách se neprodané jídlo v restauracích musí zlikvidovat v kafilériích nesmí se ani zkrmit zvířaty . Směju se tomu jak potom se v akci "zachraň jídlo" dává lidem :) to jsou paradoxy že? Aby mě někdo špatně nepochopil rozhodně nekritizuju rozdávání jídla v této akci, ale ten předpis
Danka Rotyková
2.8.2019 19:20
Asi mne někteří z vás pochopí, že se nemohu dívat v klidu na to, jak někteří plýtvají. Tak mě to rozčiluje, že se raději odporoučím, abych nic neviděla. Doma jsem to v rámci výchovy okomentovat mohla, ale v zaměstnání to nebylo možné. Jen jedinkrát jsem řekla, že kdyby si mladé kolegyně takhle myly nádobí doma, nedoplatily by se. V kuchyňce v práci voda tekla o sto šest, i když se mohlo dát nádobí do myčky. Byla jsem za starou protivnou bábu, která by chtěla komandovat. Vícekrát jsem o plýtvání nic neřekla. Nemohla bych tak žít, snad proto, že pro nás v dětství nebylo nic samozřejmostí. Ať se jednalo o jídlo, pití, oblečení nebo vodu. Šetřilo se se vším.
Hana Rypáčková
2.8.2019 19:12
Neplýtvám, ale vidím v odpadu na kompost spoustu jídla a divím se.. A vnoučata, jak se rozhodují, co budou jíst a co ne. Bídu na ně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA