Plýtvání jídlem dosahuje rekordů
Ilustrační foto: ingimage.com

Plýtvání jídlem dosahuje rekordů

2. 8. 2019

Jídelna či  provozovna rychlého občerstvení v průměru denně vyřadí mezi dvěmi až čtyřiadvaceti kilogramy jídla, které by se dalo ještě spotřebovat.

jídlo
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
O to smutnější je, že stále umírají lidé hladem. A neplýtvá se jen potravinami ... Stačí vidět, jak někdo loupe brambory a zeleninu nebo jí jablko. Když je ve školní jídelně součástí oběda ovoce, je jím lemována silnice, která vede od školy. Když jsme se nad nějakým jídlem moc ošklíbali, náš tatínek nikdy nezapomněl podotknout: "Hladu a vší na vás, rozežranci." Pravnoučatům by to asi předvedl i v praxi, protože ta doopravdy neví, co by.
Hana Nováková
Bydlela jsem v paneláku, v období před revolucí se každý večer v neděli sjížděly rodiny od svých rodičů, napakované na celý týden. Nekoupily brambory, zeleninu, ovoce, byly zabíjačky, králíci, vejce. Pak bylo v kontejnerech vidět, jak se plýtvá s jídlem kusy kuřete, brambory, shnilá jablka, po vánocích i ještě více zbytků. To se jim to žilo. Já musela pro rodinu koupit vše a tak jsem vše se snažila zužitkovat, jak mě to učila babička. Říkala:"za vše jsi zaplatila, tak vše musíš využít", vzpomínám na její slova dodnes a dodnes to i dělám. Bohužel, je pořád řada těch, kteří si plýtvání potravinami nikterak nepřipouští a je to špatně, hodně špatně.
Dana Puchalská
Aničko, ty dali nejspíš do nějaké potravinové sbírky pro bezdomovce m
Anna Potůčková
A kde končí zboží s ukončenou záruční lhůtou ve velkoobchodech? Stalo se mně už, že jsem přišla k pokladně se 30% slevou na jogurtech, ale protože tato sleva platila jen do neděle, a já tam byla brzy ráno v pondělí mně pokladní toto zboží už neprodala, že nemůže kvůli záruce. Kde asi tedy ty jogurty skončily?
Karel Boháček
Kolikrát jsem v šoku, kolik jídla se zkazí a vyhodí. Vidím to i syna. Zažil jsem hlad a tak si jídla vážím / nepřeji to nikomu, ale takové chvíle by si asi měl každý člověk zažít - vážil by si všeho/.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%