Foto: autorka
Chvála stáří
22. 7. 2019Ne, že bych byla nadšená z toho, že člověk musí stárnout, ale zjistila jsem, že staří lidé jsou krásní.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
22.7.2019 12:13
Nadi, tady se dovoluji oponovat zase já tobě. Já si svůj věk docela užívám. Samozřejmě se už objevují různé nemoci a omezení, ale nechci si jimi nechat diktovat, co smím a nesmím. Své hranice si určuji sama. A když mne bolí koleno, tak se rozhodnu já, že se nikam nejde, neurčuje mi to to koleno. Ono to v důsledku vyjde nastejno, ale pro mou duši je v tom obrovský rozdíl. A ty výhody co teď mám :-) Nemusím ráno vstávat na budíka, jezdím si skoro zadarmo, jím, kdy mne napadne a nikdo mne v noci nebudí, že se mu chce čurat nebo se poblinkal. Taky mne bohužel v noci nikdo nebudí chrápáním, ale zase mi na toho uchrápaného zůstaly moc hezké vzpomínky. Je to opravdu prostě jen úhel pohledu - jestli chceš mít sklenici poloprázdou nebo poloplnou. A až ti bude zase smutno nebo tě bude něco bolet, vzpomeň si na Kořenov, jak jsme si užívali :-) A příště si budeme užívat zase někde jinde :-)
Hana Šimková
22.7.2019 11:01
Paní Naděždo, je to nadsázka, ale hodně pravdivá. Ty nemoci jsem, vynechala, protože nemocní jsou i ti mladí a zvlášť v této náročné době. A buďte ráda, že Vás něco bolí. Až nebude, tak jste mrtvá.
Naděžda Špásová
22.7.2019 10:32
Hanko, napsala jsi to moc hezky, ale dovolím si oponovat. Ano, stromu stáří opravdu sluší, ano oblékám se mladistvě a vypadám celkem slušně. Nicméně na stáří opravdu není nic krásného. Objevují se různé neduhy, když mě nic nebolí, tak se bojím, že není něco v pořádku. Jediná výhoda je, že ráno nemusím vstávat a do práce chodím jenom občas. Na druhou stranu je to jediná spravedlnost na světě, protože staří budou i ti, kterým jsme teď pro smích. Ale piš dál, dobře se to čte. :-)
Libuše Křapová
22.7.2019 10:22
Moc hezké :-) Jani Š., strom na obrázku žasne - "Ó, to je krásné !" :-) Možná pod ním před chvílí právě poprvé políbil chlapec svou dívku :-)
Zuzana Pivcová
22.7.2019 09:24
Bohužel v současné době vládne fenomén mládí a fyzické dokonalosti. Ale co to je??? Napsala jsi to moc hezky a moudře. A srovnání se stromem je úžasné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA