FOTO: autorka
Třešňová bublanina à la Ála
27. 6. 2019Jahodové šílenství střídá šílenství třešňové. Červené plody máme, kam se podíváme. A když už nás nebaví ládovat je do sklenic ani věšet si je na uši, můžeme zkusit bublaninu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
28.6.2019 05:40
Tak takhle veselé popsány recept jsme tu ještě neměli, je to jak čerstvý vánek a tak trochu mi připomněl MDR, slavnou kuchařinku, která do těsta vrazila 12 vajec...atd. Pobavila jsem se, jen chuť mi to nezahnalo. Letos sice třešně máme, ale dosažitelných bylo jen pár. A ty nejkrásnější byly pro ptactvo nebeské. Já jsem milovala kynutý tenký koláč na plech pokladený husté třešněmi a zásadně nevypeckované. Ale já musím pro své strávníky peckovat, takže bez masa. :-)
Lidmila Nejedlá
27.6.2019 21:35
Álo, neprovokuj! Kde seženu Ve 21:32 bublaninu, když mám na ni takovou velikánskou chuť?!
Věra Ježková
27.6.2019 15:53
Bublaninu à la Ála bych si hnedka ráda dala. Ale třešně vidím jen v obchodech, a to za cenu velmi vysokou. A navíc v horku nechci cokoliv péct.
Dana Puchalská
27.6.2019 15:06
Já včera málem omdlela u cenovky v nejmenovaném obchodě, 2x jsem na to nevěřícně koukala. 189.- za 1 kg třešní. To radši sáhnu do svých zásob kompotovaných.
Naděžda Špásová
27.6.2019 15:05
Bublaninu jen jahodovou, nebo borůvkovou, třešně radši sníme. Mám v podstatě stejný recept, jen je to na hrníčky. Tak dobrou chuť. :-)
Vladislava Dejmková
27.6.2019 12:34
Už máme po třešních. Máme na zahradě stromy rovnou dva, ale naštěstí dozrávají postupně. Bublaninu dělám stejně, letos jsem pekla víc než pětkrát. Také jsem vyrobila 18 skleniček třešňové zavařeniny, většinou vše daruju. O třešně jsme se podělili se všemi sousedy i s ptáky ze sousedního lesa. Na sromech byl čilý provoz. Lidi dole, ptáci nahoře a všichni byli spokojení.
Zuzana Pivcová
27.6.2019 11:11
Pojala jsi to humorně, ale výsledek je určitě bezkonkurenční. Kdybys bublaninu prodávala někde tady blízko u stánku, hned se tam vydám. Na sobotních trzích na "Kulaťáku" je domácí pečivo hrozně drahé.
Jitka Hašková
27.6.2019 10:53
Ráda bych si ji upekla, ale v Praze stojí 1 kg třešní 130 Kč, raději bych višně, ale ty nejsou vůbec. Přeji všem dobrou chuť.
Hana Nováková
27.6.2019 10:42
Vypadá dobře, pro změnu vyzkouším tu vaši, vidím dle foto, že máte také ráda hodně třešní jako já, jen je nevypeckovávám, nevadí mi to a když jsem venku tak ty pecky i vystřeluji. Úsměvné, přeci jsem už velká, řekla by moje maminka a kdyby neměla částečně chromé ruce, tak by taky alespoň jednu vystřelila. Jo, čas třešní, jahod a malin - čas prázdnin, kdepak ty leta jsou....
Dana Puchalská
27.6.2019 09:06
Mňam. ******* Álo, už vypadám jako ti psi od I. P. Pavlova. Jen tu bublaninu pouze vidím, ani zvonit mi k tomu nikdo nemusí.....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA