Desítky tisíc lidí mohou vybřednout z dluhové pasti díky novému zákonu
Ilustrační foto: ingimage.com

Desítky tisíc lidí mohou vybřednout z dluhové pasti díky novému zákonu

28. 5. 2019

Od června získají lidé v exekuci větší šanci dostat se ze své tíživé finanční situace. Pomoci jim v tom má novela insolvenčního zákona. Zatímco nyní na oddlužení dosáhne ročně asi 20 tisíc lidí, díky změně zákona by to podle odhadu odborníků mohlo být 50 až 100 tisíc lidí ročně

dluhy peníze
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Když si půjčuješ, musíš splácet. Taková by měla být pravidla hry. Ale dneska je možné všechno! Kam tohle dojde?!
Alena Tollarová
Vůbec nechápu, jak je možné, že skoro desetina obyvatelstva (včetně kojenců) se dostala tak daleko, že je na ně uvalena exekuce. Nebo i víc. Vím, že většina těch dluhů nepochází z bankovních půjček, ale stejně, já bych jim odpouštěla jen nepřiměřeně vysoké příslušenství. Proč si nepůjčovat, když splatit nakonec ani není třeba?
Libor Farský
Na štěstí se mě to netýká a mladým u půjček nemovitostí ručit nebudu, to jsem jim oznámil již když začínali s podnikáním.
Jarmila Komberec Jakubcová
Je to tak jak píše Zuzka, bylo by lepší aby se lidé do dluhových pastí vůbec nedostávali. Vadí mi "vysmátí" dlužníci z TV reklam.
Dana Puchalská
Je to tak jak píše Zuzana. Kdyby nebyli lidé den co den doslova bombardováni reklamou, na úvěry, nebyly by pak tyhle problémy. Vždyť přeci nedávno kdosi navrhl, že tyhle reklamy nebudou v televizi zveřejněn'ovány. Zatím jsem si toho nevšimla. Mám pocit že je to spíš naopak.
Zuzana Pivcová
Na jednu stranu novela insolvenčního zákona pomáhá v oddlužení, na druhou stranu se televize doslova hemží reklamami na to, jak si co nejrychleji a nejjednodušeji (za 2 minuty už máte v mobilu potvrzení o půjčce, ani nemusíte do banky) zakládat účty a brát půjčky. To je pro mnohé lidi lákavé a nějak nedomyslí, že splácet už tak pohádkově snadné není. A podle mě je dnes velmi špatné to, že kdekdo chce mít všechno hned, okamžitě, ne až si na to našetří. Vidina té nemovitosti či movitého majetku je silnější než obava z dluhu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%