O fenoménu MAJÁLES
8. 5. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
10.7.2019 00:28
Zažil jsem majáles v Plzni v roce 1965 a bylo kouzelné. Největšími hvězdami byli medici, kteří navlečeni do kůží představovali sovětské neandrtálce a vykřikovali hesla v ruštině. Pokud si vzpomínám, tak je ze školy nevyhodili. A já si na Lochotíně nabalil nádhernou holku. Libore, alespoň jsem si zavzpomínal. Díky.
Dagmar Bartušková
11.5.2019 06:55
Majáles jsem zažila naposledy na jihu, kde byl synek jedním ze studentských pořadatelů a hrál v jednom areálu s kapelou na kytaru. Krásné ... Libore, díky!
Marie Ženatová
10.5.2019 08:04
Díky moc za velmi zajímavý článek.
...A právě dnes se vrací Majáles i zpátky do našeho města...
Zuzana Pivcová
8.5.2019 20:01
Kromě Filosofské historie jsem si díky Tvému článku připomněla hlavně "Zlatá šedesátá". Braly jsme Mladý svět a pamatuji si i na reportáž z pražského majáles a Američana A. Ginsberga, protože to byla postava u nás do té doby napřijatelná. Pak byl majáles už i v Budějovicích, vím, že Miss se stala sestřina spolužačka ze střední školy. U Máchova pomníku na Petříně jsem se nikdy nelíbala, především asi proto, že jsem do Prahy přišla mnohem později. A teď se přiznám, že se mi ta socha nikdy moc nelíbila. Pro mě byl Mácha ztělesněn v portrétu zádumčivého vousatého muže na existujícím portrétu, který však zřejmě nebyl jeho. A Mácha zádumčivý nebyl, byl to pěkný "rošťák". Jenže já byla opravdu romantička. :-D Díky za náročný a zajímavý příspěvek.
Daniela Řeřichová
8.5.2019 18:52
S potěšením oznamuji, že tradice líbání u Máchova pomníku na Petříně se dodržuje napříč generacemi. Nemám odvahu cizí osoby fotografovat při tak intimním aktu, tak přikládám neutrální foto plus veřejné autorské čtení.
Dana Puchalská
8.5.2019 16:09
Tleskám a tleskám a tleskám. A píšu hodně *************.Povedlo se Ti to Borku. Děkuju.
Věra Ježková
8.5.2019 13:34
Borku, ty jsi toho napsal! Navzdory velkému počtu písmen jsem si ráda početla. Majálesy si trochu pamatuji, ale byla jsem moc mladá, když se konaly. Papaláše na tribuně jsem při své výšce 176 cm vídala. Z průvodu – neprůvodu, neboť se přešlapovalo na místě, jsme se po několik let vydávali (kamarádi z práce) na výlety. Jako mladá jsem na Petřín nechodila; byla jsem tam až v pokročilém věku se svým současným přítelem. Sovička je úžasná. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA