Na zapřenou
ilustrační foto: pixabay.com

Na zapřenou

11. 3. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František MENDLÍK
Na jiném místě píši o hlupácích. Nejhorší varianta je hlupák zlostný. Dokazujete, že jste informován a nevíte vůbec nic. Železničář je celostátní časopis i s barevnými obrázky. V roce 2007 mi tam vycházel každý týden seriál. O čem mluvíte byl zřejmě Železniční obzor! Poláčkovu knihu mám za sebou v knihovně a mohl jsem titulek opsat. Netušil jsem, že sveřepý mudřec mi dokáže, že neovládám pravopis. Můžete prosím zveřejnit, co jste napsal vy?
František MENDLÍK
Ve svých knihách a povídkách jsem sem tam používal pravá jména Po celých těch patnáct let jsem se těšil, že mne někdo bude žalovat a já získám zdarma reklamu.
František MENDLÍK
Také byste mohl politovat pana Rašku, že před sedmi lety přijal do Ička moji první povídku. A také redakci časopisu Železničář a Vyškovský deník, že za honoráře neumětelovi utrácí peníze.
František MENDLÍK
Josefe Pátku. Děkuji za reklamu!
Věra Lišková
Internet přináší tolik možností, že čtenářů knih ubývá, zvláště mezi mládeží. František píše ve svých povídkách o obyčejných věcech a pak tam vloží větu, která rozesměje, jak to dělá nevím, ale závidím mu.
František MENDLÍK
Tuhle jistě plodnou diskusi bych doplnil citátem Richarda Nečeradce z filmu Muži v Ofsaidu. ,, Mne si urážejte, ale na Slávii mi nesahejte!"
František MENDLÍK
Moje knihy se nepovalují v Antikvariátech. Nebylo jich tolik. Ta první z roku 2004 byla o rodné vísce a byla ihned rozebrána. Tu druhou z roku 2006 jsem prodával deset let, neboť první část byla o studiu na železniční průmyslovce ve Valticich a druhá o železniční stanici. No a o dráze toho lidé moc nevědí. A aby se moje knihy povalovaly v Antikvariátech potřebovaly by větší náklad.
František MENDLÍK
Pane Pátku, teď jste se odhalil. Prozradil jste, že bydlíte na okrese Vyškov. Jinde se totiž povídky s mými ilustracemi nevyskytují. Na Ičku jsou ilustrační fotografie. Už jsem se bál, že se na mne naváží znalec, ale vy jste asi pan Ondráček, který se narodil v pátek.
František MENDLÍK
Moudrá hlava do pečiva, nějaký Pátek, hanobí úvozovkami celoživotní zájem a snahu písmáka. Nikdy jsem se nepovažoval za spisovatele. Ale už jen ten prostý fakt, že po celá léta mi povídky otiskují naznačují, že nejsou špatné. A znehodnotit léta trvající činnost a zálibu dokáže jenom člověk, který nic nedokázal.
František MENDLÍK
Podle mne styl a sloh psaní nemá nic společného se způsobem života. Není to životopis. A jestli jsou mé povídky čtivé posoudí jiní. Sedm let píši za honorář.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%