FOTO: autorka
Milostný dopis mé lásce
27. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
3.1.2021 14:02
Delší, ale moc hezky napsané. A oceňuji optimistické ladění autorky. Žádné ostny se nevloudily..., moc pěkný text.
Josef Borecký
25.3.2020 03:03
Krásný článek o kraji mého dětství, kdy jsem vídával nádherné západy slunce v červáncích za "Hanžburkem" a představoval si že tam už je jen konec světa a moře .
A přitom je tam Slatina :)
Zdenka Jírová
16.7.2019 00:24
To jsem ráda,že jste si tak zamilovala krajinu Českého středohoří a severní Čechy. Žiji zde skoro celý život a miluji tuto krajinu. Již známý český básník K.H.Mácha o ní řekl, že je to nejkrásnější část Čech.
Jana Šimková
11.4.2019 22:44
Váš článek čtu už poněkolikáté. Je to opravdu krásné, dojemné vyznání. Kvůli celé té nádheře jsem se stěhovala z Prahy do Litoměřic. Ještě jednou děkuji.
Marie Bartošová
10.4.2019 11:39
Do této krajiny se chystám v květnu. Viděla jsem ji vždy jen z okna auta nebo na fotografiích (hlavně tady na i60 , od Aleny Tollarové a dalších, kteří v ní žijí nebo ji už procestovali ) a zahořela jsem touhou :-). Vaše krásné a procítěné líčení moje očekávání ještě umocňuje. Dovolte mi drobnou paralelu. Josef Čapek, český malíř narozený v Hronově, našel krajinu svého srdce na Oravě...Maloval ji i popisoval slovně s obdobným zanícením, jako Vy Středohoří. Váš Milostný dopis mne dojal stejně, jako jeho vyznání.
Jana Šimková
26.3.2019 10:52
Tento článek je jedna oslavná báseň. Děkuji za všechny, kterým je České středohoří blízké.
Zdenka Jírová
1.3.2019 01:05
Krásně jste popsala kraj, kde žiji celý život. Již Karel Hynek Mácha napsal, že zdejší kraj je nejhezčí v celé zemi. Pohled z hradu Střekova na klikatící se Labe je nádhera. Zkuste si zajet k Dubickému kostelíku na levém břehu břehu Labe, když kvetou stromy, to je nádhera!
Jitka Caklová
28.2.2019 12:02
Umění, vidět svět kolem sebe duší a srdcem, je darem od Boha, který Vám byl očividně dán. Krásné vyznání ♥ Děkuji.
Eva Krausová
28.2.2019 09:21
Tak krásné vyznání o Českém středohoří jsem snad ještě nečetla. Při čtení byla ve mě touha se do mnohých míst vydat. Děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA