Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Alena Tollarová
14.3.2019 21:00
Taky mě to pár let drželo a zelí jsem nakládala.
Zuzana Pivcová
3.3.2019 10:09
Na Váš článek jsem si vzpomněla včera, protože jsem si koupila šťávu z kysaného zelí, pocházela ze Slovenska, kapustnica. Tak mi zachutnala, že jsem jí vypila přes půl lahvičky, ale pak ouvej, ani to nebudu rozvádět. :-D
Soňa Prachfeldová
3.3.2019 09:15
Zelí jsem nakrouhala, na mačkala do zavařovacích sklenic zavíčkovala, na plechy k teplu k teplu , za několik dní vykysalo a bylo moc dobré. Teď už tak ne šílím s domácím zavařováním, jen džemy. Dnes si zrovna dáme vepřo knedlo zelo.
Eva Mužíková
2.3.2019 22:48
Zelí nenakládám, spíš čalamády.
Zuzana Pivcová
2.3.2019 20:05
Jarmilko, mluvíš mi z duše! Budu muset počkat, až zase někdy dostanu pozornost od Honzy. :-D
Jarmila Komberec Jakubcová
2.3.2019 15:48
Já myslím, že jsou lidé nadaní na vaření či jiné užitečné věci a lidé nenadaní a to jsem bohužel já. Zase ale ve své práci (zpracovávám technologicky náročné výkresy ) mám docela úspěch.
Ladislav Melichárek
2.3.2019 14:36
Soli můžete dát i méňe.asi bude záležet na každé osobě jak je jejím zvykem.
Naděžda Špásová
2.3.2019 14:15
Oprava:: a sůl
Naděžda Špásová
2.3.2019 14:14
Domácí kysané zelí znám od malička. Moje matka s babičkou byly z Volyně, dnešní Ukrajina. Už léta si ho taky sami nakládáme. My používáme jen kmín, cibuli y sůl. Dáváme do keramických nádob a přikryté necháme 2 až 3 týdny v teple kvasit. A nemá chybu.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.3.2019 12:24
Dík za recept. Před třemi léty jsme se s manželem pokoušeli naložit zelí. Bohužel nechali jsme ho ve velkém chladu a nepovedlo se nám. Skončilo na kompostu. Po druhé jsem to opět zkusili ale opět chyba se vloudila, bylo ve velkém teple dlouhou dobu.Šli jsme na to s velkým elánem, zakoupili jsme si velkou kameninovou nádobu a 10 kg zelí jsme si nechali nakrouhat. V loni už jsme to vzdali. Maminka mé snachy o nás prohlásila, že jsme intelektuálové. Tak nevím jak to myslela. Ona totiž nakládá zelí již 30 let a vždy má fantastické. Té soli ale nevěřím, to i já bych nedala.
Načíst starší příspěvky